kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Mantarlı tavuk

Tavuk etlerini jülyen doğrayıp, derin bir kaba alın. Üzerine köri, soya sosu, karabiber ve pulbiber ekleyip, harmanlayın. Yarım saat bekletin. Mantarları, domatesleri ve biberleri dilimleyin. Geniş bir tavaya sıvıyağ alıp, kızdırın. Tavuk etlerini tavaya alın. Üzerine mantar, domates ve biberleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tavuklar ve sebzeler suyunu bırakıp çekene kadar orta hararetli ateşte pişirin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
* 2 adet tavuk göğsü
* 200 gr. mantar
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* Yarım çay kaşığı köri
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* 2 adet domates
* 2 adet sivri biber
* Karabiber
* Pulbiber

* * *
Zeytinyağlı kepekli kurabiye
Zeytinyağı ve şekeri 5 dakika çırpın. Süt ve yumurtayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Daha sonra üzerine normal ve kepekli un ile kepeği de ekleyin. (Kepeği fırın ve marketlerde bulabilirsiniz.) Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, hamuru birkaç dakika daha elinizle yoğurun. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hazırladığınız yumuşak hamurdan elinizle parçalar koparıp, şekil vermeden tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

Malzemeler
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı esmer şeker
* 2 su bardağı kepekli un
* 1 su bardağı normal un
* 2 çorba kaşığı kepek
* 1 paket vanilya
* 1 çay kaşığı kabartma tozu