kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Tembellik benim için bir insanlık suçudur

16.01.2009
Zengin doğdunuz, büyük bir olasılıkla zengin biri olarak öleceksiniz. Peki zenginliği yaşamınızda ne kadar kullanıyorsunuz?
Para sağlık için çokönemli. Ben günde defalarca haline şükreden biriyim. Bana miras kalanla yetinmem. Hep çalıştım, hep de çalışacağım. Ayrıca zenginlik göreceli bir kavram. Bir Arap şeyhine göre yoksulum, bir işportacıya göre ise zengin... Hiç bir zaman namerde muhtaç kalmayacak kadar zengin olayım yeter.

* Çocukken limon satmanın dışında başka ne işler yaptınız?
Babamın beni erken yaşta hayata hazırlama isteğinden dolayı işportacılık, belboyluk, tercümanlık yaptım, otellerde çalıştım. Çalışkanlık ırsidir, çalışkan biryapım var, babam da öyleydi. Tembellik benim için bir insanlık suçudur.

ÇÜRÜK KAFALAR
* Oysa bir dönem, babasının şöhreti ve parasıyla gününü gün eden bir imajınız vardı...
O, içi kötülükle dolu olanların kendi çürük kafalarında oluşturdukları bir imajdı. Ben hiç bir zaman babamın parasıyla gününü gün eden bir adam olmadım. Keşke beş kuruşumuz olmasaydı da babam hayatta olsaydı!Dışarıdan toz pembe görünen hayatımda babamı kaybetmekle birlikte nasıl sıkıntılar yaşadığımı kim biliyor?

* Nasıl sıkıntılar?
Maddi sıkıntılardan söz etmiyorum. Babamı doya doya yaşayamamanın getirdiği sıkıntılardan söz ediyorum. Elbette dışarıdan her şey toz pembe gözükür ama içine girdiğiniz zaman aslında ne kadar büyük acıların, ne kadar büyük sorunların olduğunu insanlar bilemez.