kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bu filmimi gençlerin izlemesini çok isterdim

ÖZLEM ESMERGÜL
16.01.2009
'Sıcak' filminin yapımcısı ve yönetmeni Abdullah Oğuz gişede hüsrana uğrayan filmini değerlendirdi: Benden beklentiler yüksek. Çünkü ben ticari filmler ve onlarla büyük gişeler yaptım 'Sıcak' festivallerden ödül alacak bir film..
Evli bir çiftin hastalıklı ilişkisinin anlatıldığı gerilim filmi 'Sıcak'ı değerlendiren filmin yapımcısı ve yönetmeni Abdullah Oğuz, 4 haftada 60 bin 839 gişe yapan filmini, "Yönetmenlik hayatım boyunca öykü anlatımı en zor olan filmimdir" sözleriyle tanımladı. 'Asmalı Konak'la 1 milyon 790 bin , 'O Şimdi Asker'le 1 milyon 657 bin, 'O Şimdi Mahkum'la 205 bin 845 ve 'Mutluluk'la 590 bin 106 izleyici yakalayan Abdullah Oğuz, 'Sıcak'la hem sette hem de gişede terledi. Oğuz son filmi 'Sıcak' ile ilgili şunları söyledi:

BAŞARIYI GİŞE BELİRLEMEZ
* Türkiye'nin gündemi şu sıralar fazlasıyla gergin. Ekonomik kriz, stresli bir gündem, olumsuz öngörüler insanları fazlasıyla strese sokmuş durumda. Bu kadar depresif bir dönem geçiren insanlar sinemada da psikolojik gerilim izlemeyi tercih etmemiş olabilir. Bu film belki başka bir dönem vizyona girse daha çok izlenecek. Bunun öngörüsü olmaz ki...
* Tabii ki hikayemi daha çok insan izlesin isterim, bunu hangi yönetmen istemez ama filmin başarısını gişe belirlemez. Nuri Bilge Ceylan '3 Maymun' filmiyle Cannes'da ödül aldı ama burada 130 binlerde bir izlenme oranı yaptı. Onun başarısız bir film olduğunu kimse söyleyemez. Ticari bir film olmadığı maksadının ne olduğu çok ortada, tıpkı 'Sıcak'ta olduğu gibi. Biz algılaması zor bir film yaptık. Ticari kaygılarımız olsaydı başka bir iş çekerdik. Türk izleyicisinin ciddi işlere bakış açısı belli.
* Film kendi içinde çok iddialı. Türkiye'de ilk defa bu kadar psikolojik derinliği olan bir gerilim filmi çekildi. Algılaması zor bir film. Türk izleyicisinin alışık olmadığı bir tarz. Dolayısıyla izleyicinin de zorlanacağı bir film. İzlemesi rahat, basit değil. Kendi filmlerim içinde yönetmen olarak anlatması en zor olanı...
* 'Sıcak' en sevdiğim filmim. İkinci sevdiğim de 'O Şimdi Mahkum'dur. 'O Şimdi Asker'e baktığınızda gerek oyuncu kadrosuyla gerek hikayesiyle ticari bir film olduğu çok ortada.
* Ben bu filmi daha çok gençlerin izlemesini isterdim ama sanıyorum gençler daha lay lay lom filmler izlemeyi seviyor. Ben 'A.R.O.G' çekseydim ve filme 500 bin kişi gelseydi, film için hüsran olduğunu düşünürdüm. Ama burada gişe telaşı içinde değilim.

BENDEN BEKLENTİ YÜKSEK
* 'Sıcak' sadece Türkiye için yapılmış bir film değil. Tıpkı 'Mutluluk' gibi bütün dünya geneli düşünülerek oluşturulmuş bir proje. 'Sıcak' ulusal ve uluslararası bütün festivalleri dolaşıp çok önemli ödüller alarak geri dönecek.
* Benden beklentiler galiba çok yüksek. Çünkü ben ticari filmler ve onlarla büyük gişeler yaptım. Benim imzamın olduğu işlerle ilgili yüksek gişe beklentileri var ancak bu çok yanlış bir önyargı. Ben sadece yapımcı değil, yönetmenim aynı zamanda. Hikaye de anlatmak istiyorum. Gişe kaygısına düşmeden sözlerimi filmlerimde söylemek istiyorum. Bu noktada benim gişe telaşım olmaz. Bazı insanların bu ayrımı yapamayıp benimle ilgili böyle yüksek gişe beklentilerine girmesi bence çok büyük haksızlık. Hikaye anlattığım filmlerde çok haksızlığa uğradığımı düşünüyorum.
Haberin fotoğrafları