kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Mehmet Aslan ve Sinem Kobal, 'Ayakta Kal'da birbirine aşık olan iki genci canlandırıyor.

Türkiye'in en büyük sorunu insanların içindeki fesatlık!

16.01.2009
* Ticaretteki başarı hedefiniz nedir? Belli bir kota koydunuz mu?
Ticaretteki hedeflerin sınırını iyi belirlemek gerekir. Aksi takdirde sonun başlangıcı yaşanabilir. Elbette ki benim ilk önceliğim boynuzun kulağı geçmesi. Bu yolda iyi ilerliyorum. Babamda hep öyle olsun isterdi. Zaten öyle olması normal. Her alanda gelişme, sadece yeni neslin bir önceki nesli geçmesiyle mümkün olabilir. Ama dediğim gibi, itibar her şeyden önce gelir. Bugün param var diye yarın da olacak değil. Belki de olmaz. Ama itibar her zaman olmalı.

* Genç bir iş adamı olarak sizce Türkiye'nin en büyük sorunu nedir?
Türkiye'nin içinde bulunduğu en büyük sıkıntı kriz değil. Kriz atlatılır. Az yarayla veya çok yarayla. Ama eninde sonunda atlatılır. Kanımca en büyük sorun başarıya karşı duyulan kıskançlık, insanların içindeki fesatlık. Tembellerin çalışkanları paçalarından tutup aşağıya çekmeye çalışması. Tembeller o küçük beyinleriyle çalışkanları aşağıya çekip kendilerinin zavallılıklarının görünmeyeceğini düşünüyorlar. Öyle çıplak ki o zavallılar... İşte budur Türkiye'nin en büyük derdi. Bunun yanı sıra bir başka büyük sıkıntı da eğitim sisteminde.

DERSHANELER BÜYÜK YANLIŞ
* Eğitim sistemindeki sıkıntı nedir?
En büyük sorun dershanelerin varlığı. Dershaneler sadece üçüncü dünya ülkelerin kurumlarıdır. Dershaneler varsa okullar neden var? Okullar varsa dershaneler neden var? Okullar zaten öğrencileri üniversite veya diğer okullara hazırlayacak bilgileri vermekle yükümlü değil mi? Dershaneden fazladan para kazanacak bir öğretmen okulda kendini işine verir mi? Kanımca okullar dershanelerden dolayı yükümlülüklerini yerine getirmiyor, getiremiyor. Ek bir iş sahası yaratma adına okulların yükümlülüklerini yerine getirmemesinin sıkıntısının ne büyük ölçüde olduğu görülmüyor mu? Eğitim sorunu çözülmek isteniyorsa önce dershaneler kapatılsın.

* Dershanelere neden bu kadar karşısınız?
Çünkü yanlış. Avrupa'da dershane kavramı yok. Neden yok? Onlar bilmiyor mu işi? Öğrenciler okulla dershane arasında bocalayıp, yitip gidiyorlar. Ne bir sonraki öğrenimlerine, ne de hayata hazırlanabiliyorlar. Bu nedenle karşıyım.