kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail durmuyor

Giriş Saati : 17.01.2009 08:33
Güncelleme : 17.01.2009 23:37
Yeni Haber
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar dördüncü haftasında da sürüyor.

İsrail ordusu, sabah erken saatlerde Gazze kentinde yine bazı hedefleri vurdu. İsrail uçakları, sabah TSİ 05.00 gibi Gazze kentinin güneyinde ve kuzeyinde bazı yerleri bombaladı.

GAZZE'DEN SICAK FOTOĞRAFLAR!...

İsrail ordusundan yapılan açıklamada 16 tünel, iki cami, iki ambar, 8 roket fırlatma tamponu ve 6 mayınlı bölgenin bulunduğu 50 hedefi vurduğunu açıkladı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Birleşmiş Milletler'e ait bir okulun yanına isabet eden tank ateşi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden en az birinin çocuk, birinin de kadın olduğu bildirildi. Saldırıda en az 25 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İŞTE DÜNYANIN SESSİZ KALDIĞI VAHŞET!

İNSANLAR OKULDAN KAÇARKEN BİR DAHA TANK ATEŞİNE HEDEF OLDU

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail tank ateşine hedef olan BM okulunun, içindeki insanlar kaçarken bir daha tank mermisiyle vurulduğu, saldırılarda 6 Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Filistinli sağlık yetkilileri ve görgü tanıklarının açıklamalarına göre, BM Yardım ve Çalışma Ajansı'nın (UNRWA) okuluna ilk tank mermisinin isabet etmesi sonucu bir çocuk ve bir kadının ölmesinin ardından, insanlar çatışmalar nedeniyle sığındıkları okuldan kaçarken yeni tank ateşi altında kaldılar. Görgü tanıkları, insanlar kaçarken açılan tank ateşinde de 4 kişinin öldüğünü kaydetti.

Öte yandan, İsrail ordusundan bir sözcü, BM okuluna tank ateşi açılmasıyla ilgili haberleri araştırdıklarını söyledi.

BM'nin Gazze'deki merkezi de perşembe günkü İsrail saldırılarının hedefi olmuştu. Gazze'deki saldırılarda bir başka BM okulunun hedef olması sonucu da 30 kişi ölmüştü.

İsrail'in 22 gündür saldırılarını sürdürdüğü kuşatma altındaki Gazze'de yaklaşık 45 bin kişinin BM okullarına sığındığı bildiriliyor.

İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı çoğu sivil bin 50'yi geçerken, yaralı sayısı ise 5 bin 100'ü buldu.

SALDIRININ İLK GÜNLERİ- GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"İSRAİL'DE OKULUN KOORDİNATLARI VAR VE BURASININ
SIĞINAK OLARAK KULLANILDIĞINI BİLİYOR"

İsrail'in elinde okulun koordinatlarının bulunduğunu ve okulun sığınak olarak kullanıldığını bildiğini vurgulayan Gunness, savaş suçuna ilişkin bir soruşturma açılması gerektiğini söyledi. Gunness, "Kim suçluysa adalet önüne çıkarılmalı" dedi.

Benzer vakalarda Hamas militanlarını suçlayarak, militanların sivil alanlardan ateş açtığını savunan İsrail ordusu tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak BM yetkilileri, İsrail'in vurduğu sivil alanlarda militanlar olduğu iddialarını reddetmişti.

ÖLÜ SAYISI 2 OLARAK DÜZELTİLDİ

Öte yandan, bir başka BM yetkilisi, okulun tank ateşiyle vurulması sonucu ölenlerin sayısının daha önce açıklandığı şekilde 6 değil, 2 olduğunu bildirdi.

BM Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) sözcülerinden Adnan Ebu Hasna, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kasabasında bulunan okulun tank ateşiyle vurulması sonucu 2 erkek kardeşin öldüğünü, aralarında çocuklardan birinin annesinin bulunduğu 14 kişinin yaralandığını kaydetti.

Filistinli sağlık yetkilileri ve görgü tanıklarına dayanılarak, okula ilk tank mermisinin isabet etmesi sonucu bir çocuk ve bir kadının öldüğü, ardından insanlar okuldan kaçarken açılan yeni tank ateşinde de 4 kişinin öldüğü haber verilmişti.

İsrail'in 22 gündür saldırılarını sürdürdüğü kuşatma altındaki Gazze'de yaklaşık 45 bin kişinin BM okullarına sığındığı bildiriliyor.

Öte yandan, Gazze'deki sağlık görevlileri, bugün başka bir yerleşim bölgesinin tank ateşiyle vurulması sonucu da 4 Filistinlinin öldüğünü bildirdi.

Bu arada İsrail ordusu, gece boyunca yaklaşık 50 Hamas hedefini vurduğunu duyurdu.

Gazze'de İsrail saldırılarının başladığı 27 Aralıktan bu yana aralarında çok sayıda sivilin bulunduğu bin 150'den fazla Filistinli öldü, 5 bin 100'ü yaralandı. İsrail ise üç haftadır Gazze'den düzenlenen roket saldırılarında 13 İsraillinin öldüğünü bildiriyor.

ORDU, HÜKÜMET ONAYLARSA GAZZE SALDIRISINI DURDURACAK

İsrail ordusu, 22 gündür sürdürdüğü Gazze'ye saldırıları hükümet bu akşam yapacağı toplantıda tek taraflı ateşkesi onaylarsa durduracak.

İsrail hükümeti yetkilisi, ''Gazze'de amaçlanan askeri sonuç alındı.Hükümet onayı alınınca askeri operasyon duracak'' dedi.

İsrail güvenlik kabinesi saat 19.30'da, Gazze'de 1150'den fazla Filistinlinin öldürüldüğü saldırılarla ilgili olarak toplanacak. Başbakan Ehud Olmert de saat 22.00'da ulusa seslenecek.