kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Candan Erçetin, 0090 Festivali kapsamında 16 Şubat akşamı Belçika’nın başkenti Brüksel’de dinleyicilerin karşısında olacak.

Festival için, lütfen 0090'ı arayınız...

EVRİM ALTUĞ SABAH
13.01.2009
Belçika'da beş yıldır yapılan ve adını Türkiye'nin uluslararası telefon kodundan alan 0090 Sanat Festivali 29 Ocak'ta başlıyor. Candan Erçetin ve Replikas da festival yolcusu olacak..
Türkiye'nin kültürel birikimi, teması uluslararası telefon kodundan çıkışla hayata geçen 0090 Sanat Festivali (0090 Kunsten Festival) ile bu yıl 5'inci kez Avrupa Birliği sınırlarını zorluyor. Türk sanatının özellikle Belçika ile Avrupa'da tanınmasını sağlamaya gönüllü festival, yaşamı ve çalışmalarını bu ülkede 15 yılı aşkın bir zamandır sürdüren tiyatro çıkışlı Mesut Arslan'ın yönetmenliği ve sanat tarihi dalında uzmanlığı bulunan Meryem Bayram'ın sanat yönetmenliğinde hazırlanıyor. Bimeras Kültür Vakfı'nın katkılarıyla 29 Ocak'ta başlayıp 19 Şubat'a kadar devam edecek 0090 Sanat Festivali, bu yıl Belçika sınırlarını aşıp Hollanda'nın Rotterdam kentine taşacak. Festival Belçika'nın Antwerp, Brüksel ve Hollanda'nın Rotterdam kentlerinde sanatseverlerle buluşacak. Bütçesinin onda dokuzunu Belçika Kültür Bakanlığı'ndan alan festival yapısında, plastik sanatlar, müzik, tiyatro, dans ve film gibi türlü disiplinler başı çekiyor. 0090'ın müzikal ajandasında bu yıl öne çıkan en tanıdık yüz, 16 Şubat'ta Brüksel'de vereceği konserle, müzisyen Candan Erçetin olacak. Etkinlikte ayrıca Replikas (7 Şubat, Antwerp - 21.30) ile Merdan Taplak ve Saz ekibinin (7 Şubat, Antwerp / 14 Şubat - Brüksel) dışında, Masar Kadrievi Roman Orkestrası da (14 Şubat, Brüksel) müzikseverlerle randevulaşacak. Festival programı bu yıl ayrıca, mps PILOT, Nour Ensemble ve DJ Shantel'in dışında, Darko, Onur ve Tolga adlı diğer DJ'lerin performanslarını da bünyesinde taşıyor.

AVRUPA PRÖMİYERİ
0090 Festivali'nin tiyatro dalında, Şahika Tekand ve Stüdyo Oyuncuları'nın Karanlık Korkusu (5 Şubat Antwerp, 7 Şubat Rotterdam, 12 Şubat Brüksel), Mehmet Ergen'in başını çektiği Akbank Yeni Kuşak Tiyatrosu'nun Şeylerin Şekli (13 Şubat, Brüksel) ve Garajistanbul'un Memet Ali Alabora imzalı yeni oyunu Muhabir (3 - 4 Şubat, Rotterdam ve 6 Şubat, Antwerp) dikkat çekiyor. Festivalin dans projeleri arasında bir de Avrupa prömiyeri var. Taldans Kumpanyası'nın Doküman adlı yeni projesi, 10 Şubat'ta Antwerp'te Avrupalı izleyiciye ilk kez sunulurken, yapım 13, 17 ve 18 Şubat'ta, Antwerp, Rotterdam ve Brüksel'de de alkışlanacak. Festivalde bunun yanı sıra, Ayşe Orhon, Fender-Bender, BIZ ve We-Go gibi farklı dans oluşumlarının da gösterilerine yer verilecek. 0090 Sanat Festivali, güncel sanat dalında da Meryem Bayram'ın imzasını taşıyan bir sergiye kapısını açacak. Antwerp'de 31 Ocak'ta açılacak sergi, yapıtları İstanbul'da, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi'nde izlenmiş olan Mladen Stilinovic'in yanı sıra, Emre Hüner, Cevdet Erek, Reinaart Vanhore ve Xurban sanatçı kolektifinin çalışmalarını Manifest Destiny adı altında bir araya getirecek. Bilgi: www.0090.be