kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çok sayıda silah ve mühimmat bulundu

AJANSLAR
Giriş Saati : 12.01.2009 18:16
Güncelleme : 12.01.2009 22:30
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Yarbay Mustafa Dönmez, Ankara'da askeri yetkililere teslim oldu.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılarının talebi üzerine Dönmez hakkında da ''yakalama, arama ve inceleme'' kararı verilmişti.

Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki evinde de 22 adet el bombası, 1 adet Mısır yapımı makineli tüfek, 2 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 8 adet Kalaşnikof şarjörü ele geçirilmişti.

Mustafa Dönmez'in bugün askeri makamlara teslim olduğu öğrenildi. Mamak Cezaevi'ne konulan dönmez'in kısa sürede İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

YAPILAN ARAMADA SİLAH VE MÜHİMMAT BULUNDU

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'ndeki Ermeni Mezarlığının yanında bulunan boş bir evin bahçesinde yapılan kazıda çok sayıda mühimmat bulundu.

Soruşturma kapsamında bir zanlının evinde çıkan bilgi ve belgeler doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Yenikent'teki eski Zir Köyü yerleşim alanındaki bir evin bahçesinde arama çalışmaları başlatılmıştı.

Polis ekiplerinin kazma ve küreklerle yaptıkları çalışmada bir çukur içerisinde 30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği, 800'den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulundu.

El bombalarının bir kutu içerisindeki yumurta kartonuna dizili olduğu görüldü. Diğer mühimmatlar da ambalajlar içerisinden çıkartıldı.

Kazının yapıldığı alana giden yolda önlem alan Jandarma Trafik ekipleri basın mensuplarının bölgeye girişlerine izin vermezken, kazı alanında sadece TRT'nin görüntü almasına izin verildi.

Bu arada Yenikent Belediyesinden iş makinesi istendi.

Kazı çalışmalarına iş makinelerinin de katılmasıyla devam ediliyor.

Kazı yapılan yerin 1960 yılı öncesine kadar Zir köyü olarak bilinen bir yerleşim yeri olduğu, daha sonra köyün yerinin değişmesiyle boşaldığı öğrenildi.

İKİNCİ BİR KAZI BAŞLATILDI

Birinci kazı bölgesinde çalışmalar tamamlandı. Kazı ekibi ikinci bir kazı bölgesine hareket etti. Emniyet yetkilileri çalışmaların aralıksız süreceğini belirtiyor.

KAZILARA ARA VERİLDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında çok sayıda mühimmatın bulunduğu Ankara Yenikent'te Zir Vadisi'ndeki Ermeni Mezarlığının yanında bulunan boş evin bahçesinin yakınında bir başka kazı çalışmasının daha başlatılmasının ardından çalışmalara yarın sabaha kadar ara verildi.

Soruşturma kapsamında bir zanlının evinde çıkan bilgi ve belgeler doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince arama çalışması yapılan ve çok sayıda mühimmat bulunan yere yaklaşık 200 metre mesafede yeni bir kazı çalışması daha başlatıldı.

Güvenlik şeridiyle çevrelenen bu bölgede patlayıcı maddelere duyarlı polis köpeklerinin belirlediği alanın kazma ve küreklerin yardımıyla kazılmasına başlandı. Bu alandan yaklaşık 10-15 metre ileri de ise iş makinesi aracılığıyla bir başka kazı da başlatıldı.

Bu arada çalışmalara gece koşulları ve güvenlik sebebiyle yarın sabaha kadar ara verildi.

ZİR VADİSİ EĞİTİM YERİ OLARAK KULLANILMIŞ

Emniyet güçlerinin Ergenekon kazısı yaptığı Yenikent Zir Vadisi'nin, geçmişte özel harekâtçıların eğitim yeri olduğu ortaya çıktı.

Zir Vadisi, 1957 yılındaki sel felaketinden önce Türkler ve Ermenilerin birlikte yaşadığı 200 konutluk eski bir yerleşim yeriydi. İpek yolu üzerinde bulunan ve Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de geçen Zir Vadisi'ndeki Bucuk köyü, 50 yıl önceki felaketin ardından terk edildi.

Göç eden Bucuklular, daha sonra Yenikent adını alan yeni bir yerleşim yeri kurdu.

Cihan'ın edindiği bilgiye göre, terk edilen bölge uzun yıllar Özel Harp Dairesi tarafından eğitim üssü olarak kullanıldı. Adlarının açıklanmasını istemeyen Yenikent sakinleri, bölgedeki askeri birliğe Özel Harp Dairesi'ne bağlı güçlerin geldiğini duyduklarını fakat Yenikent yerleşim alanının genişlemesiyle özel harpçilerin buradaki faaliyetlere son verdiklerini belirtti.