kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Arazi sahibi utanç içinde

CHA
Giriş Saati : 12.01.2009 21:36
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Arazi sahibi utanç içinde
Ergenekon soruşturması kapsamında evlerinin önünde kazı yapılarak çok sayıda askeri mühimmat bulunan Gürbüz Kocaman, terk ettikleri evlerinin yakınında böyle bir olay yaşanmasından utanç duyduğunu söyledi.

CİHAN muhabirinin ulaştığı Gürbüz Kocaman, Ergenekon kazısının yapıldığı metruk evin babası Mehmet Kocaman'a ait olduğunu söyledi.

1957 yılında Zir Vadisi'ni sular altında bırakan sel felaketinin ardından köylerini terk ederek Yenikent'e taşındıkları bilgisini veren Kocaman, kazı çalışmalarını televizyondan öğrendiklerini söyledi. Metruk ev ve çevresinde yakın zamanda herhangi bir değişiklik fark etmediğini ve şaşkın olduğunu belirten Koacaman, burada Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılmasından utanç duyduğunu ifade etti.

Yenikent Merkezi'nde oturan Kocaman, metruk evin bulunduğu bölgeye en son geçen yıl gittiğini; fakat ev ve çevresinde dikkatini çeken bir şey görmedğini söyledi.

Kocaman, "Ev, amcam Yusuf ve babam Mehmet Kocaman'dan bize intikal etti. Geçen yıl gittiğimde evin etrafındaki ağaçların söküldüğünü gördüm; ancak kim tarafından söküldüğünü bilmiyorum. Hayret ettik. Evin kimler tarafından kullanıldığını bilmiyorum." dedi.

Burada 460 metrekarelik yeri olduğunu belirten Kocaman, "İmara girerse ev yapmayı düşünüyorduk. Ankara Belediyesi'nin sit alanı kapsamına aldığını, istimlak edileceğini duydum." şeklinde konuştu.

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında yapılan kazı çalışmalarından haberi olmadığını ifade eden Gürbüz Kocaman, "Yetkililer bize herhangi bir şey sormadı. Şaşırdım, şaşkınlık geçirdim. Bizim arazide kazı çalışması yapılmasından dolayı utandık. Yenikent için de utandık. Yenikent'te oturmama rağmen hayret ettim. Eğer herhangi bir şey olsaydı bile bunu mutlaka yetkililere bildirirdik. Biz müdahale ederdik zaten." dedi.