kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

BM'nin çağrısını reddeden İsrail, saldırılara devam ediyor

Giriş Saati : 10.01.2009 11:54
Güncelleme : 10.01.2009 16:17
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
BM'nin çağrısını reddeden İsrail, saldırılara devam ediyor
Uluslararası kamuoyunun ve Birleşmiş Milletler'in ateşkes çağrılarını reddeden İsrail, Gazze operasyonunu sürdürüyor. İsrail ordusu, dün geceden bu yana 40'tan fazla hedefi vurduğunu açıkladı. Saldırılarda 15 Filistinlinin öldüğü belirtildi. İsrail'in güneyi ise saldırıların başladığı 27 Aralık'tan bu yana en sakin gecesini geçirdi.

İsrail ordusu, saldırılarda silah depolarını, roket fırlatılan yerleri, tünelleri ve silahlı Hamas militanlarını vurduğunu savundu. Karada ise Hamas militanlarıyla çatışmalar yaşandığını belirtti. Saldırılar özellikle İsrail'in BM'nin ateşkes kararını kale almamasının ardından arttı.

Filistinli güvenlik kaynakları ise bugünkü en şiddetli çatışmaların, Gazze kentinin kuzeyinde sahil boyunca uzanan stratejik öneme sahip karayolunda yaşandığını duyurdu. İsrail tanklarını, geri çekilmeden önce 1,5 kilometre kadar Gazze'nin içine girdikleri belirtildi. Söz konusu karayolundan Hamas militanları tarafından İsrail'in güneyine ve İsrail gemilerine roket fırlatmak için kullanıldığı belirtiliyor.

İsrail ordusu geceden bu yana devam eden çatışmalarda 15 Hamas militanını öldüğünü açıkladı; ancak Filistinli kaynaklar ölü sayısının 4 olduğunu duyurdu.

İsrail'in iki haftadır süren saldırılarında ölü sayısı 800'ü geçerken, dördü Hamas'ın roket saldırılarında olmak üzere 13 İsrailli öldü. Hamas, ölenlerden üçte birinin çocuk olduğunu belirtiyor.

İsrail'in Gazze'ye operasyon başlattığından bu yana ilk kez İsrail'in güneyi sakin bir gece geçirdi. Dün gece bölgeye Hamas tarafından roket fırlatılmadı. Ancak sabah saatlerinde yerleşim olmayan bazı bölgelere roket düştüğü rapor edildi.

Öte yandan İsrail saldırıları, Gazze'de insani krizi giderek kötüleştiriyor. BM göçmen ajansı sözcülerinden Chris Gunness, Gazze'de yaşayan 1,5 milyon Filistinlinin üçte ikisinin elektriği olmadığını, yarısının da suyu olmadığını söyledi.

BM, elindeki depolardan bugün gıda ve ilaç yardımı yapacağını duyurdu; ancak İsrail kontrolündeki bölgelerden yardımlara hala izin verilmediği belirtildi.

CİHAN