kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dış Basın

CİHAN
09.01.2009
'Hükümet ile ordu sıra dışı görüştüler'..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dış Basın
*THE GUARDIAN: İngiliz gazetesi son Ergenekon dalgasının ardından hükümet ile ordu arasında sıra dışı görüşmelerin yapıldığını yazdı. Gazete bu sıra dışı görüşmelerin İstanbul Borsası'nı da panik havasına soktuğuna dikkat çekti.

* NEW YORK TIMES: Gazete, Başbuğ'un ziyaretini "askerlerin Ergenekon'a ilişkin artan endişesi" olarak yorumladı. Gazete, "Ordunun siyaset üzerindeki gücü kaybolmaya başlamasına rağmen ordu hiç incelemeye tabi tutulmamıştı" diye yazdı

* FINANCIAL TIMES: İngiliz gazetesi, son gözaltılarla AK Parti ile laik karşıtları arasındaki gerginliğin tekrar alevlendiğini kaydetti. Gazete, "Ortaya çıkan silahların, soruşturmayı eleştiren tarafları, son gözaltıların arkasında bir neden olacağına inandırabileceğini" kaydetti.

* ETNOS: Yunanistan'ın çok satan gazetelerinden Etnos, "7'si komutan toplam 40 'derin devlet' yıldızının tutuklanmasına ordunun sessiz kaldığını" yazdı. Gazete "gözaltına alınan 'en büyük balık' eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli tümamiral Erdal Şenel" diye yazdı. Etnos, tutuklamaların Kemalist yönetim sisteminin kalbini de vurduğu yorumunu yaptı.

* KATİMERİNİ: Yunan gazetesi "Susurluk skandalıyla da ilişkili son gözaltılarla Ergenekon bilmecesinin tamamlandığı" yorumunda bulundu.

* TA NEA: Yunan gazetesi son gözaltılardan askerin rahatsız olduğunu, ancak sessiz kalmayı tercih ettiğini belirtti.