kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
09.01.2009
Hepinize neşeli ve huzurlu bir cumartesi günü diliyorum... Bugün sizlere nefis bir salata tarifi veriyorum... Kereviz yemekte zorlananlar için de iyi bir seçenek olan 'cevizli kereviz salatası' hem vitamin zengini, hem de güzel aromalı bir tarif... İkinci tarifim 'ıspanaklı levrek' de bu salatanın yanına çok yakışacak. Lezzetli 'elmalı kek'e ise 'Hayır' demeniz mümkün değil! Şimdiden afiyet olsun... Hayatınızdan lezzet ve sevgi eksik olmasın.

Cevizli kereviz salatası (6 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: Yok
Kerevizlerin kabuklarını soyup rendeleyin. Üzerine limon sıkın. Kereviz rendelerini geniş bir kaba alın ve su ilave ederek bekletin. Yoğurdu ince kıyılmış sarımsak zeytinyağı ile karıştırın. Tuz ve iri çekilmiş cevizi de malzemeye karıştırıp, iyice harmanlayın. Suya koyduğunuz kerevizleri süzdükten sonra yoğurtlu karışıma ekleyin. Üzerine pul biber ya da tatlı kırmızıbiber serperek servis yapın. Afiyet olsun...
MALZEMELER
*
3 kereviz
* 5 yemek kaşığı yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 1 çay bardağı çekilmişcevizn 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 limonun suyu
* Tuz

Ispanaklı levrek (2 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 20 dakika
Levreği parmak şeklinde doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup, ince kıyılmış sarımsağı kavurun. Ispanakları iyice yıkayıp doğradıktan sonra mısır unuyla birlikte tavaya koyup kavurun. Balıkları da ilave edin. Tuz ve tatlı kırmızıbiberi de ekleyip, ters yüz edin. Sıcak sıcak servis yapın.
MALZEMELER
*
2 parça levrek fileto
* 3 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 100 gr ıspanak
* 1 tatlı kaşığı mısır unu
* Tuz
* Kırmızıbiber

Elmalı kek (8 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika. Pişirme süresi 45 dakika
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Yağı ve elma suyunu ilave edin. Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra unları, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin. Elmaları yarım halka şeklinde doğrayın. Yağlanmış kek kalıbınıza kek hamurunuzu dökün. Hamurun üzerine elmalarınızı yarım halka şeklinde yan yana koyun. Üzerine biraz daha tarçın serpin. 150 derecede n5 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, ılık ya da soğuk servis yapın.
MALZEMELER
*
3 yumurta
* 1 çeyrek su bardağı esmer şeker
* 1 su bardağı kepekli un
* 1.5 su bardağı normal un
* 1 su bardağı elma suyu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 yemek kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
* Vanilya
* 2 elma