kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Her yerde kar var

08.01.2009
Yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy yolu kapandı. Kastamonu'da ise 3 hasta mahsur kaldı. Kars'ta da sıcaklık eksi 31 dereceye kadar düştü..
Soğuklardan en çok nasibini alan bölge Doğu Anadolu... Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 31 derecede ölçüldü. İlköğretim okuluna giden çocuklar üzeri karlarla kaplı olan buzlu kaldırımlarda yürümekte zorlanırken, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün polis aracı da küçük bir kaza geçirdi. İlçeye bağlı Karakurut nahiyesinde bulunan Aras Nehri'nin köprüsünde ise 5-6 metre boyunda buz sarkıkları oluştu. Hakkâri'de bir hafta önce etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor. Merkez ve ilçelere bağlı 7 köy ile bunlara bağlı 17 mezranın yolu ise halen ulaşıma açılamadı. Öte yandan, kar nedeniyle yolların kapandığı Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinin Hacıreissökü köyündeki üç hasta, tedavi görebilmek için 10 gündür karla kapanan köy yollarının açılmasını bekliyor.

SİİRT'TE KIRIK ÇIKIKLAR ARTTI
Hacıreissökü Muhtarı Kemal Açıkgöz köyde kar kalınlığının yer yer 120 santimetreyi bulduğunu belirterek, "Yetmiş yaşında Hüseyin Sönmez karda yürürken düşüp göğüs kemiğini kırdı. Yine kalp rahatsızlığı olan Ayşe Kaya ile sara hastası Makbule Ün'ün ilaçları bittiği için tedavileri yarım kaldı'' dedi. Siirt'te de, kar yağışının ardından meydana gelen don ve buzlanma kırık çıkık olaylarında artışa neden oldu. Kentte son bir hafta içinde 132 kişi kırık ve çıkık şikâyetiyle sağlık kurumlarına başvurdu.
Haberin fotoğrafları