kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
YANLIŞI OLAN HESAP VERİR... Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç "Kişilerin yanlışları varsa, bunun hesabını verecek erdeme sahiptirler" dedi.

Kılıç'tan damadı ile ilgili iddialara yanıt

08.01.2009
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CNN TÜRK'ün haberi üzerine, damadı dahil kimsenin ticari faaliyetlerini denetlemek ve takip etmenin kendi görevi olamayacağını belirterek, "Söz konusu kişilerin varsa bir yanlışlıkları yetkili yerlere bunun hesabını verecek erdeme sahip olduklarına inanıyorum" dedi. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, damadı ve ortağının Ankara Büyükşehir Belediyesi ile karşılıklı emlak değiştirdiklerinin ifade edildiğini ve takas edilen gayrimenkullerin değerleri arasında bir uyumsuzluk olduğunun iddia edildiğini hatırlatarak, "Söz konusu haberde ismim açıkça belirtilerek bir siyasi partinin kapatılma davası ile bağlantı kurulmaya çalışılması, çirkinliğin, seviyesizliğin hangi noktaya geldiğini açıkça göstermektedir" dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada da iddialar tek tek yalanladı. Yazılı açıklamada, iddialara verilen yanıtların ardından şu görüşlere yer verildi:

BELEDİYEDEN TEPKİ
"Yerel seçimlerin yaklaşması dolayısıyla özellikle bazı medya kurumlarının yerel seçimlerde sola teslim etmek amacıyla Ankara'yı pilot bölge seçtikleri bir gerçektir. Bu, seçimlere kadar sürecek kampanyaların ne ilki ne de sonuncusudur. Medyanın Ankara konusunda coşması tesadüf değildir. Ankara hakkında, aynı kuruluşlarının, 29 Mart yerel seçimlerine kadar en az 10 iftira kampanyası daha açacağından hiç kuşkumuz yoktur.'' Açıklamada, bu konuda yayın yapan basın ve medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.