kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İbrahim Şahin

Onuncu dalgada yol Susurluk'la kesişti

08.01.2009
Ergenekon'un 10'uncu dalgasında 28 Şubat süreci ile Susurluk davasının önge gelen isimleri gözaltına alındı..
Ergenekon soruşturması kapsamında 10'uncu dalga operasyonu özellikle 28 Şubat sürecinde öne çıkan isimler ile Susurluk'ta çokça adından söz edilen İbrahim Şahin'in gözaltına alınması sonucu farklı bir boyuta sahip oldu. Son dalganın ayırt edici özellikleri şöyle sıralandı:

* 28 ŞUBAT DAHA NET: Önceki gözaltı dalgalarından biri AKP davasının Anayasa Mahkemesi'nde görüldüğü günlerdeydi. Soruşturmanın, 28 Şubat'ın rövanşı olduğu sürekli dillendiriliyordu. Ancak dün ilk kez 28 Şubat döneminin simge isimleri olan askerler gözaltına alındı.

* YARGIYA SIÇRADI: Daha önce Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt ifade vermişti. Ancak dün soruşturma ilk kez somut bir şekilde yargıya sıçradı. Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun evinde arama yapıldı.

* GÖREVDEKİ ASKER: Soruşturmanın önceki aşamalarında da halen görevi başında olan askerler vardı ancak bunlar "teğmen" gibi rütbelerdeydi. Dünkü operasyonda ilk kez görevi başındaki 4 albay da gözaltına alındı.

* İKİ BÜYÜK SORUŞTURMA KESİŞTİ: İbrahim Şahin'in gözaltına alınması, Ergenekon ve Susurluk'un somut bağlantı noktası oldu. Susurluk Davası hükümlüsü İbrahim Şahin gözaltına alındı.

* ASKER SAYISI ARTTI: Daha önceki süreçte emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ile Şener Eruygur aynı gün gözaltına alınmışlardı. Dünkü operasyonda ilk kez 2'si orgeneral olmak üzere 3 general daha gözaltına alındı.