kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Akalın gafından sonra özür dilemiş, affedilmek için Diyarbakır'a bir okulyaptırmayı önermişti.

'Dağdan mı geldiniz' sözüne hapis istemi

Gülcan DEMİRCİ - SABAH
07.01.2009
Konserde kendisini alkışlamayanlara "Diyarbakır'dan mı geldiniz hepiniz? Dağdan mı" diyen Demet Akalın hakkında bir yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı..
Bodrum'daki konserinde söyledikleri yüzünden Demet Akalın'ın başı dertten kurtulmuyor. Ünlü şarkıcı kendisini dinlemeye gelenlerden beklediği tepkiyi göremeyince "Bari tempo, alkış filan yapın. Diyarbakır'dan mı geldiniz hepiniz? Dağdan mı? Nereden geldiniz anlamadım yani. Moron moron bakıyorsunuz" deyince Diyarbakırlıların tepkisini çekmişti. Ünlü şarkıcı daha sonra özür dilese de Diyarbakırlı avukat Sinem Sultan Akar, Pendik Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

DEMET AKALIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

'HAYSİYETİMİZİ ZEDELEDİ'
Akalın'ın ayrımcılığa yönelik kışkırtıcı davrandığı, Diyarbakır halkına hakaret ettiği belirtilen dilekçede "Fiziki yapı, yerleşim yeri ve tarzı başta olmak üzere bütün özelliklerini menfi yönde eleştirmiş ve onur, şeref ve haysiyetimizi, toplum içindeki itibarımızı zedelemiştir" denilerek cezalandırılması istenmişti. Akalın hakkında soruşturma başlatan Pendik Cumhuriyet Savcılığı, suç yerinin Bodrum olması nedeniyle dosyayı Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Soruşturmayı yürüten savcılık Akalın hakkında "Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak" suçundan bir yıla kadar hapis istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.