kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan Putin'le görüştü

Giriş Saati : 06.01.2009 10:25
Güncelleme : 06.01.2009 21:53
Yeni Haber
Rusya hükümetinden yapılan açıklamada Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Rusya Başbakanı Vladimir Putin'i telefonla aradığı, görüşmede, iki ülke ekonomik ilişkileri ve orta doğuda yaşanan gelişmelerle ilgili müzakerelerde bulunulduğu belirtildi. Erdoğan'ın inisiyatifi ile gerçekleşen görüşmenin içeriği ile ilgili detay bilgi verilmedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas da Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'i telefonla arayarak Gazze'de akan kanın durması için müzakerelerde bulundu. Medvedev, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Olağanüstü Hal Bakanı Sergey Şoygu'yu Filistin'e insani yardım konusunda görevlendirirken, Abbas Medvedev'e Rusya'nın desteğinden dolayı teşekkür etti ve yardımların devamını beklediklerini söyledi. Dün de İsrail Başbakanı Ehud Olmert Medvedev'i telefonla aramıştı. Rusya Devlet Başkanı, İsrail Başbakanı ile yaptığı görüşmede bölgede akan kanın durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan Rusya gıda, sağlık malzemesi ve çocuk bezinden oluşan 60 tonluk insani yardımı bölgeye gönderdi. 500'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 2 bin 500 Filistinlinin de yaralandığı İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze'de tam bir dram yaşanıyor. Hamas'ın gerçekleştirdiği roket saldırıları sonucunda da biri asker olmak üzere dört İsrail'li öldü.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksander Saltanov, Ortadoğu temaslarına devam ediyor. Ria Novosti haber ajansının verdiği bilgiye göre dün İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile bir araya gelen Saltanov, Rusya ve eski Sovyet ülkesi vatandaşların Gazze'den tahliyesine izin verdikleri için teşekkür etti. Livni, Rusya'nın Hamas'la ateşkes sağlanması için aracı olma teklifini reddetmişti. Livni her ülkenin terörle yürüttüğü mücadele gibi kendilerinin de terörle mücadele ettiklerini, Hamas'la görüşecek herhangi bir meseleleri olmadığını savunmuştu.

(CİHAN)