kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Baykal, CHP'nin İzmir adayını açıkladı

Giriş Saati : 02.01.2009 13:14
Güncelleme : 02.01.2009 16:33
Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili olarak, ''Aziz Kocaoğlu konusunda tereddüt yok'' dedi.Baykal, CNN Türk'de Ankara Kulisi programına katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yeniden aday olmasına ilişkin bir soru üzerine Baykal, şunları kaydetti:

''Ankara belediye başkanıyla ilgili bir tereddüt, sıkıntı olduğu AKP yönetimi tarafından da kabul edildi. AKP yönetimi ve Başbakan, Gökçek'i aday göstermek istemedi ama sonunda buna mecbur kaldı. Ankara halkı bunu değerlendirecektir. Bu kararı alırken neyi düşündüler? 'Ne de olsa kaybedeceğiz Gökçek ile mi kaybedelim' dediler. Kayba oynayan bir karar mıdır? Gökçek ile kaybederek, onu ancak o şekilde ortadan kaldırılabileceğini mi düşündüler, bilmiyorum.''

Baykal, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıyla ilgili olarak da ''henüz hiç bir parti organında sistematik bir şekilde bu konuyu gündeme almadıklarını'' ifade etti.

''Eskişehir'den aday çıkarıyor musunuz?'' sorusu üzerine ise Baykal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in verdiği kararla CHP'nin desteğine ihtiyacı bulunmadığını ortaya koyduğunu savundu.
''Bunu üzüntüyle karşıladık'' diyen Baykal, ''Biz kendisine bir işbirliği ve muhtemel dayanışma konusunda en geniş olanakları sunduk. O da bunları çok iyi biliyor. Ama gelinen noktada 'CHP'ye ihtiyaç olmadan ben işimi hallederim havasında.' Bundan mutlu olduğumu söylemem Ama kararı kendisi almıştır. Söyleyecek bir şey yok'' diye konuştu.

Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda bir soru üzerine ise ''İzmir'de Aziz Kocaoğlu konusunda tereddüt yok'' dedi.


AA