kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan VTM'den TL çekti

AA
Giriş Saati : 02.01.2009 16:23
Güncelleme : 02.01.2009 18:54
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası Kadıköy Şubesi'nden 1 Ocaktan itibaren piyasaya sürülen Türk Lirası çekti.

Başbakan Erdoğan, Ziraat Bankasına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile geldi.

Burada Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'dan bilgi alan Erdoğan, daha sonra bankanın girişine kurulan ve ilk kez hizmete sokulan ''Memursuz Banka Şubesi'' olarak adlandırılan VTM'deki hesabından el izi tanımlaması yaparak para çekti.

ATM ve video görüntüsünü birleştiren bir sistem olan VTM'de, ekranda görüntüsü yansıyan müşteri temsilcisine ''hesabındaki paranın miktarını soran Erdoğan, hesabında 7 bin 868 lira 90 kuruş bulunduğu yanıtı aldıktan sonra bunun 860 TL'sini çekmek istediğini belirtti.

İşlemin yapılmasının ardından Başbakan Erdoğan, 200, 100, 50, 10 ve 5 TL'den oluşan banknotları alarak, basın mensuplarınına tek tek gösterdi.
Başbakan Erdoğan, yeni dizayn edilen Türk Lirası'nın güzel olduğunu ifade ederek, ülkeye ve millete hayırlı olması dileğinde bulundu.

Piyasa yeni çıkan TL'nin halen kullanımda olan YTL ile birlikte 2009 yılı sonuna kadar kullanılacağını anımsatan Erdoğan, 2010'dan itibaren YTL'nin tedavülden kalkarak Türk lirası ile yola devam edileceğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra müşteri temsilcisine, çektiği paradan 200 TL'sini yeniden hesabına yatırmak istediğini bildirdi.

Müşteri temsilcisinin yönlendirmesiyle Erdoğan, parayı makine aracılığıyla hesabına aktardı.

Başbakan Erdoğan, hesabındaki son para durumunu sorması üzerine müşteri temsilcisi 7 bin 208 lira 90 kuruş bulunduğunu belirtti. Erdoğan'ın gülerek ''Neması ne kadar?'' şeklindeki esprisi ise makine tarafından cevaplanmadı.

İşleminin tamamlanmasının ardından müşteri temsilcisine teşekkür eden Erdoğan, yeni sistemin Ziraat Bankasına hayırlı olmasını diledi.
Bu hizmet ile emek noktasında ciddi tasarruf sağlanacağını vurgulayan Erdoğan, VTM'lerden Türkiye genelinde bin adet açılacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra bankadan ayrılarak Kadıköy İskelesi'nden Kıyı Emniyeti'ne ait tekneyle Beşiktaş Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne geçti.