kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Barışa indirilmiş darbe'

ANKARA
27.12.2008
Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısına tepki göstererek, "Barışa indirilmiş darbe. İsrail ile diplomatik teması gereksiz görüyorum" dedi..
Başbakan Erdoğan, Türkiye, İsrail-Suriye arasında doğrudan barış görüşmelerinin başlaması için arabuluculuk girişimlerini sürdürürken ve Filistin-İsrail barışı için çaba harcarken, meydana gelen saldırıyı sert şekilde eleştirdi. Erdoğan, "Barışa indirilmiş darbe. İsrail ile diplomatik teması bile gereksiz görüyorum" sözleriyle tepki gösterdi. Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, hava harekâtını orantısız güç kullanımı olarak gördüğünü belirterek şunları söyledi: "Barış için bu kadar çaba sarf ettiğimiz bir dönemde İsrail'in böyle bir yola tevessül etmesini her şeyden önce barışa, barış teşebbüslerine indirilmiş bir darbe olarak görüyorum. Bu yaklaşımın süratle durdurulmasını, bundan vazgeçilmesini özellikle vurguluyorum." İsrail-Suriye doğrudan görüşmelerin başlatılması ve barış planıyla ilgili olarak İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i aramayı düşündüğünü belirten Erdoğan, saldırı üzerine Olmert'i aramaktan vazgeçtiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Bu bize karşı da yapılmış saygısızlıktır. Biz şu veya bu ülke değiliz. Barışı yaygınlaştırmak ve egemen kılmak için gayret eden bir ülkeyiz. Bu gayretin içinde olan bir ülke ile bu tür girişimler içinde bulunurken, öbür tarafta Filistin'de zaten adeta bir açık hava hapishanesi içinde bulunan Gazze'deki insanlara karşı yapılan bu hareketi ben barışa tamamen indirilmiş bir darbe olarak görüyorum."

SALDIRIDAN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

BAN: ETKİNİZİ SÜRDÜRÜN
Başbakan Erdoğan BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'u telefonla arayarak İsrail'in saldırıyı hemen durdurması ve insani yardıma izin vermesi için çaba göstermeye çağırdı. Erdoğan'ın bu isteğinin ardından Ban Ki- Moon da saldırıyı kınadığını belirterek, iki tarafın da çatışmayı sona erdirmesini istedi. Ban Ki-Moon, Erdoğan'a "Barış ve sükûnetin sağlanması için taraflar üzerindeki etkinizi ve liderliğinizi sürdürmenizi bekliyoruz. Önümüzdeki sıcak süreçte yakın temasta kalarak, birlikte çaba gösterelim" dedi.