kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk Kızılayı'ndan Gazze'ye yardım

ANKA
Giriş Saati : 27.12.2008 21:54
Yeni Haber
Türk Kızılayı, Gazze'ye insani yardım gönderiyor. Türk Kızılayı, bölgeye un, şeker, pirinç, mercimek, nohut, çay, sıvı yağ, hazır çorba çorbadan oluşan 11 bin kolilik gıda kolilerini 10 tırlık bir konvoy ile gönderecek.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının saldırısına uğrayan Gazza'ye insani yardım yapılacağı bildirildi. Açıklamada, bölgeye yönelik gerçekleştirilen insani yardım operasyonlarında son olarak 11 bin gıda kolisinin 10 tırlık bir konvoyla bölgeye gönderileceği belirtilirken un, şeker, pirinç, mercimek, nohut, çay, sıvı yağ, hazır çorba çorbadan oluşan gıda kolilerini taşıyacak olan on tırın yarın saat 11:00'de Türk Kızılayı Etimesgut Yerleşkesi'nde bulunan Afet Operasyon Merkezi'nden bölgeye doğru yola çıkacağı bildirildi.

Açıklamada, Türk Kızılayı'nın İsrail ile Filistin arasındaki krizde de etkin bir rol üstlendiği kaydedilerek şöyle denildi:

"Kriz sonrasında mağdur olan Filistinliler Türk Halkının Türk Kızılayı aracılığıyla yaptığı yardımlar ile hayata tutunuyor. Türk Kızılayı 1996 yılının Mayıs ayından bu güne kadar bölgeye 18 insani yardım operasyonu düzenledi. Bu operasyonlarda bölgeye gıda malzemesi, çadır, battaniye, giyim malzemesi, ilaç, tıbbi malzeme, prefabrik okul, kırtasiye malzemesi, okul çantası, bebek maması, bebek bezi ve çeşitli hijyen malzemesi gönderdi. 2008 yılı içerisinde 20 ton pirinç, 10 ton şeker, 5 ton sıvı yağ, 800 kg hazır çorba, 50 ton un, 20 ton mercimek, 20 ton nohut, 5 ton çay 26 ton çeşitli ilaç ve çok sayıda tıbbi sarf malzeme bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bu güne kadar bölgeye ulaştırılan insani yardım malzemelerinin toplam değeri 18.750 bin YTL'yi buluyor. Türk Kızılayı'nın 2 afet uzmanından oluşan bir ekibi de halen bölgede görev yapıyor."