kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bu plajın kumları serin!

Giriş Saati : 24.12.2008 12:30
Güncelleme : 24.12.2008 17:53
Yeni Haber
Dünyanın ilk soğutuculu plajı "Kızgın kumlardan serin sulara" sözünü tümüyle değiştiriyor.Dubai'deki otel, müşterilerinin ayaklarının altı yanması diye plajı soğuttu.Artık tatilciler serin kumlardan kızgın sulara atlıyor.....
Dubai'de üst düzey müşterilerinin ayaklarının kızgın kumlarda yanmasını önlemek isteyen bir otel, dünyanın ilk "soğutuculu" plajını kuruyor.

Palazzo Versace Oteli, sahip oluğu plajın kumlarının altına ısı emici borular döşettiriyor. Plaja ayrıca deniz meltemi bölgede ortalama 40 ila 50 arasında değişen sıcaklıkları düşürmediği zamanlarda serinlik sağlaması için dev vantilatörler yerleştiriliyor.

Otel, söz konusu plajı 2009 yazında, ya da en geç 2010 yılında açmayı planlıyor. Plajda ayrıca serinletilmiş suyun bulunduğu bir de havuz yer alacak.

Ancak otelin bu planı, çevrecilerin tepkisini çekiyor. Çevreciler, bu projenin sera gazı emilimini artıracağını belirtiyor. Ancak Palazzo Versace Başkanı Suheyl Abideyn, çevreye göz ardı edilebilir bir zararı olacağını belirttiği otelin, çevre açısından sürdürülebilir olacağını savunuyor.

Uzmanlara göre Dubai'de yaşayan her bir kişi, yılda ortalama 44 ton karbondioksitlik "karbon ayakizi"ne (insan faaliyetlerinin çevreye olan etkisi) sahip. Bu rakam, Amerika'da bir kişinin ürettiği ortalama karbondioksit miktarından dört kat fazla. Birçok çevresi, insanları küresel ısınmayı artırdığını düşündükleri "karbon ayakizleri"ni sınırlandırmaya çağırıyor.

CİHAN