kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Obama ekibi hatalı davranmadı"

Giriş Saati : 24.12.2008 16:51
Güncelleme : 24.12.2008 17:53
Yeni Haber
ABD'de yürütülen iç soruşturmada, Başkan seçilen Barack Obama'nın isminin, Illinois Valisi Rod Blagojevich'le ilgili skandala doğrudan karışmadığı sonucuna varıldı. Vali Rod Blagojevich, Obama'dan boşalan senatörlük koltuğunu satmaya çalışmakla suçlanıyor.

Vali ise bu suçlamaları reddediyor. Blagojevich, geçen Cuma günü yaptığı açıklamada, 'siyaslinç çetesi' diye nitelediği kişilerin asılsız suçlamalarıyla savaşmaya kararlı olduğunu söylemişti. Yapılan iç soruşturmanın sonucunda, Obama ekibinin, Vali Blagojevich ile uygun olmayan bir görüşme yürütmediği kaydedildi. Ancak Obama'nın Beyaz Saray Genel Sekreterliğine atadığı Rahm Emanuel'in, Senatoda Obama'dan boşalacak koltuğa kimin oturması gerektiği konusunda Vali Blagojevich'le görüştüğü belirtildi. Rapora göre, Blagojevich soruşturmasını yürüten hukuk yetkilisi, Barack Obama ile de görüşme yaptı. Geçen hafta da Rahm Emanuel ve Obama'nın yardımcılarından Valeri Jarrett'ın ifadelerinin alındığı kaydedildi.

İç sorutşturma Obama'nın hukuk danışmanlarından Greg Craig tarafından yürütüldü. Craig, yapılan temaslarda, Blagojevich cephesinden hiç kimsenin Vali için kişisel çıkar elde etme çabası içinde olmadığı sonucuna varıldığını bildirdi.

Craig'in açıklamasına göre, Blagojevich'e yakın bir sendika yetkilisi, bir aşamada Obama'nın Senatodaki koltuğu için adı geçen Valeri Jarret'le görüşerek, Illinois Valisinin, Obama kabinesinde Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı olarak seçilmesi ihtimalini gündeme getirdi. Raporda, Jarrett'in bu görüşmeyi Illinois Senatörlüğü için bir takas koşulu olarak değerlendirmediği kaydedildi.

Obama'nın hukuk danışmanı Craig, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Valeri Jarrett, Illinois Valisinin, hakkında soruşturma yapıldığı bir sırada Obama'nın kabinesine seçilmekten sözetmesinin, gülünç olduğunu düşünüyordu" dedi.

İHA