kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eryılmaz'ın bileti kesildi

Giriş Saati : 24.12.2008 11:08
Güncelleme : 24.12.2008 18:42
Yeni Haber
Ses kayıtlarıyla gündeme gelen CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ı partisi de çizdi. Eryılmaz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan yönetim, Eryılmaz'a "aklan da gel" mesajı verdi. Parti kurmayları, Eryılmaz'ın Çankaya adaylığının mümkün olmadığını ifade ettiler.

AKP ve CHP arasında belge savaşlarına dönüşen, rüşvet ve yolsuzluk savaşları Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ı kendi partisi içinde tartışma konusu yaptı. Parti yönetiminin ses kayıtlarıyla ilgili Eryılmaz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunmaya hazırlanması tartışmaları yeni bir boyuta taşıdı. Son yaşanan gelişmelerle, Eryılmaz'a, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Haydar Yılmaz ve Levent Gök'ün adaylığına karşı destek veren Genel Sekreter Önder Sav'ın da desteğini çektiği ifade edilirken, Eryılmaz'ın, Çankaya'dan yeniden aday gösterilmeyeceği ifade edildi.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın konuşmalarının yer aldığı bir ses kasetinde belediye meclis üyeleri hakkında "yamyamlar" benzetmesinde bulunması üzerine CHP Genel Merkez yönetimi iddiaları araştırmak üzere komisyon kurmuştu. Milletvekilleri Mehmet Ali Özpolat, Rıza Yalçınkaya ve MYK üyesi Sırrı Özbek'ten oluşan komisyon raporunu tamamlayarak Genel Başkan Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav'a sundu.

Rapor detaylı şekilde incelendikten sonra kurmaylarıyla görüşen Baykal, MYK sözcüsü Mustafa Özyürek'e talimat vererek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulması talimatını verdi. Baykal'ın kurmaylarına, "Yolsuzluğu kim yaparsa karşısında beni bulur. Bu bizim partili belediye başkanımız olsa da biz gereğini yaparız. Yolsuzluk ve usulsüzlüğün partisi olmaz. Bu mantıkla yolsuzlukların üzerine gidersek kimse yolsuzluk yapmaya cesaret edemez" dediği öğrenildi.

Suç duyurusunun yanı sıra, Eryılmaz'ın Yüksek Disiplin Kurulu'na da sevk edilmesinin gündemde olduğu belirtildi.

ANKA