kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Yılbaşı gecesi ve yeni yılda ne giysek?

Alsak alsak 2009'da ne alsak! Acaba ne giysek de sırıtmasak. Ne taksak da en havalı olsak (amma da mesai değil mi?) Bu işleri bizim buralarda en iyi kim bilir? Tabii ki moda editörü ve stil danışmanı Hakan Öztürk. Sizi 10 metre öteden görüp anında neye ihtiyacınız olduğunu söyleyebilir. Onda bu yetenek var. Bende yok. Beni salsanız jean ve siyah tişört, siyah balıkçı kazak dışında pek bir şey giyemem. Kafayı yoramam, değişiklik peşinde koşamam. Hal böyleyken Hakan Öztürk'ü aramalı, cümlemiz için yılbaşı gecesi ve 2009 için moda tüyolarını almalı.

TEOMAN'I TAK KOLUNA
Önce yılbaşı gecesi... Üç önerisi var Öztürk'ün: 1. Rock yıldızı olmak için. Erkeksi parçalarla aksesuvarları bir araya getireceksiniz. Aç parantez: Siyah dar bir smokinin üzerine sıra sıra zincir kolyeler takıp eline clutch çanta (şu portföyler) alabilirsiniz. Ya da siyah dar elbiseye zımbalı çanta, zımba topuk ayakkabılarla hedefi 12'den vurabilirsiniz. Teoman'ı da kolunuza taktınız mı rock yıldızısınız demektir! 2. Grace Kelly olmak için: Prada'nın dantel elbiselerinden yola çıkarak kıyafetinizin herhangi bir yerinde dantel kullanıp yüksek topuklu ayakkabılarla salınabilirsiniz. Çok kibar gördüm sizi. 3. İkisini karıştırmak için: Süet mini botlarla veya bilekten bağlı Marry Jane stili ayakkabılarla diz altında dar oturan bir elbise ya da dar kesim jean üstüne tamamen tezat dantel/şifon çok şık bir gömlek patlatabilirsiniz. Kıyafetinizi üst üste takılabilen uzunlu kısalı zincirlerle tamamlayabilirsiniz.

BUNLARI YAPMAYIN!
Pekiii 2009'da gardırobumuzda ille de ne olsun, anlat Hakan anlat: "Mor renk ille de olmalı. Kendi zevkimize göre bir vintage parça mutlaka olmalı (çanta, gözlük, elbise vs.), vücut müsaitse yüksek belli pantolonlar, jeanler olmalı. Hep rahat hissettiğimiz siyah parçalar, elbise, pantolon, kazak, tişört. Büyük çantaları kullanabilirsiniz ama heybe gibi olanları hariç. Yüzün neredeyse dörtte üçünü kaplayan gözlükler çok moda ille de takmalı. Takı olarak rocker takılar çok moda, yani metal zincirler, küpeler... Ve takıların mümkün olduğu kadar kıyafetle tezat olması gerek. Hakan'ın "Aman, sakın yapmayın!" dedikleri: Vücudunuza uymayan yüksek belli pantolonları asla giymeyin! Aşırı renkli ve geometrik desenli kıyafetlerin, moda diye ten rengine uymayanlarına dikkat edin. Bacak uzunluğunuz ve kilonuz müsait değilse lütfen dar jeani çizmenin içine sokmayın! (Bence de...) Asla tek tip röfle saçlar ve solaryumlu tenle ve boya paletine dönmüş makyajla güzel olduğunuza inanıp insan içine çıkmayın. (Allah rızası için!)