kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"AK Parti belediyeciliği 3Ç üzerine kurulu"

İHA
Giriş Saati : 12.12.2008 17:15
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti belediyeciliğinin 3Ç üzerine kurulu olduğunu belirterek, "Belediyenin asli görevi, çöp, çukur, çamur. Diğerleri bunun üzerine inşa edilecek fantezidir, bu işin ambalajıdır, güzelliklerdir" dedi. Başbakan Erdoğan, Karataş köyü ve Aspendos Antik tiyatroyu ziyaretinin ardından, Serik ilçe teşkilatına gitti.

Kurban bayramının son üç gününü bazı çalışmalar için Antalya'da geçirdiğini, pazar gününe kadar da çalışmalarının süreceğini belirten Erdoğan, Seriklilere 29 Mart seçimlerini hatırlattı. Bir yandan yeni yılın bütçesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, diğer taraftan da 29 Mart seçimlerine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Şu anda yoğun bir şekilde teşkilatımız bu çalışmaları sürdürüyor" dedi. AK Pati'nin Türk siyasetinde farklı bir konumu olduğunu kaydeden Erdoğan, AK Parti belediyeciliğinin 3Ç üzerine kurulu olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Çöp, çukur, çamur. Bunlar belediyenin asli görevidir. Bir belediye çöpü kaldırmıyorsa, çukuru yok etmiyorsa, çamuru yok etmiyorsa görevini yapmıyor demektir. Bunun dışındakiler, üzerine bina edeceği fantezidir, bu işin ambalajıdır, güzellikleridir. Bu kardeşiniz, İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığından gelmiş bir başbakan. Çöpü iyi bilir, çukuru, çamuru, hava kirliliğini iyi bilir. İstanbul büyükşehiri kimden devraldı bunu da İstanbullu bilir. Biz İstanbul'u devraldığımız zaman çöp dağları vardı,
susuzluk vardı, hava kirliliği vardı, affedersiniz sokak aralarında çukurlardan, çamurdan geçemezdiniz. 90'lı yılların İstanbullusu iyi bilir. Şimdi istanbul'da böyle bir şey var mı? Yüzde 90 itibariyle yok oldu. İstanbul farklı bir gelişimin içinde. Yapılmayanlar yapılıyor. Bu belediyeciliği biz hamdolsun Antalya'ya taşıdık". Antalya Büyükşehir belediyesinin yatırımlarını anlatan Başbakan Erdoğan, "Serik ilçesi de bu güzelliklere kavuşsun. Antalya nasıl kavuştuysa, Serik'te kavuşsun. Çöpten, çukurdan, çamurdan kendinizi kurtarın. Aşılmayacak hiçbir iş yok. Yeter ki azmedin, çalışın, yolsuzluğa prim vermeyin" dedi. Konuşmasında turizme de yer veren Başbakan Erdoğan, "AK Parti göreve geldiğinde, turizm biter diyorlardı. 8,5 milyon turist vardı biz geldiğimizde Türkiye genelinde, Şimdi 25 milyon küsur oldu. Nasıl oldu bu. Sevdanız olacak, ülkenize, ülke insanına sevdanız olacak. Bu iş lafla olmuyor. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Yaptıkları bir şey varsa, şunu, şunu yaptık desinler. Biz de şunu, şunu yaptık diyelim. Hangisi ağır basıyorsa. Terazinin sahibi burada. Demokrasi terazisinin sahibi millet" diye konuştu. Hükümet olarak 12 ay çalışan oteller hedeflediklerini söyleyen başbakan Erdoğan, "8 ay çalışıp, 4 ay kapansın olmayacak. Bu da kongre, futbol turizmiyle olacak. Turizmi çeşitlendireceğiz" dedi.