kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Devlet Bahçeli

'Yüz yüze cenge hazırız'

Nuray KAYA-Özge İPEKÇİOĞLULARI / SABAH
12.12.2008
CHP lideri Deniz Baykal'ın 'Pusu kuruyorlar' şeklindeki açıklamalarına yanıt veren MHP lideri Devlet Bahçeli, "MHP'nin pusu kurmaya ihtiyacı yok, her zaman yüz yüze cenge hazırız" dedi..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, belediye başkan adaylarını tanıtmak için geldiği İzmir'de, CHP'nin çarşaf açılımını yeniden yorumladı. CHP lideri Deniz Baykal'ın "Pusu kuruyorlar" şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, "MHP'nin pusu kurmaya ihtiyacı yok, her zaman yüz yüze cenge hazırız" dedi. Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayının Müsavat Dervişoğlu olduğunu resmen ilan eden Bahçeli, İzmir Fuar Alanı 1 nolu holü dolduran partililere hitap etti. Türkiye'de dinin siyasete alet edildiğini söyleyen Bahçeli, CHP'nin de, "Madem oy buralardan alınıyor, ben de biraz istismar edeyim" diyerek çarşaflı siyasete yöneldiğini ileri sürdü. Bazı partilerin de türbanı istismar ettiğini savunan Bahçeli, şöyle konuştu:

ÇARŞAFLI SİYASET
"CHP de bakmış, türbanı istismar eden var, 'Bana kala kala çarşaf kaldı' diyerek şimdi bir çarşaflı siyaset başlatmış. Soruyoruz, bu, ılımlı siyasi İslam'ın neresinde bulunuyor? Bizden önce kendi partilerinin milletvekillerine, o partiye oy veren vatandaşlarımıza açıklamalarını istiyoruz. Bize açıklama göndererek neyi anlatmaya çalışıyorsunuz? Hangi pusudan bahsediyorsunuz? Açıklama, 'Pusu geleneğinden gelenler' diye başlıyor. Biz kimsenin, partisine üye kabul ederken başörtülü, çarşaflı olup olmayacağına karışmıyoruz. Ancak kürsüye çıkarıp o rozetleri takarak, televizyonları 25 gün çarşaflı siyasetle meşgul etmeyi soruyoruz. Demagoji yapıp pusu kurmaktan bahsediyorsan, MHP'nin pusu kurmaya ihtiyacı yok. MHP, pusudan evvel yüz yüze cenge her zaman hazırdır." Fakir vatandaşlara yapılan kömür ve gıda yardımlarına da değinen Bahçeli, hükümete de şu sözlerle yüklendi: "Yoksulluk istismarıyla siyasete nasıl rant sağlanıyor? Türkiye'de yıllardır devam eden yolsuzluklar nasıl yapılıyor? Bunların hepsini biliyoruz, görüyoruz. Allah bize iktidar nasip ederse, Fak-Fuk- Fon'dan başlayıp diğer kurumlara, belediyelere, milletvekillerine, bakanlara kadar hesap sormazsam namerdim."