kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Çalışma Bakanı Çelik, "biraz" sıkıntıya girdiği için işçi çıkartan işverenleri sert bir dille eleştirdi. Çelik, bir işyerinin sıkıntıya girmesi halinde kısmi çalışmayı uygulayabileceğini kaydetti.

'Her şey ballı börekken iyi, sıkıntıya girince işçi at, yok öyle yağma'

Tuna ÇAM - BURSA
09.12.2008
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yasaların verdiği imkânları kullanmadan kriz gerekçesiyle işletmeyi kapatıp işçi çıkartmanın vatanperverlik olmadığını söyledi..
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kriz ortamında ardı ardına gelen işten çıkartmaları sert bir dille eleştirdi. Çelik, "Her şey ballı börek iken işletmeler açık olacak ama biraz sıkıntıya girince, 'Atıverin işçiyi sokağa.' Bu nasıl Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlı ğıdır, nasıl bir sanayicilik anlayışıdır" dedi.

"KISMİ ÇALIŞMA YAPILSIN"
Bursa'da partisinin bayramlaşma törenine katılan Bakan Faruk Çelik, işadamlarına seslendi. Krizi bahane ederek, çalışanını sokağa atmanın kimseye fayda sağlayamayacağı gibi bu tarz davranan işadamlarına çok büyük zarar vereceğini vurgulayan Çelik, bir işletmenin, krizden dolayı sıkıntıya düşerse 'kısmi çalışma' yapabileceğini belirterek, şöyle dedi: "Bu şekilde işçileri 15 gün, bir hafta, bir gün çalıştırabilir. Geri kalan kesimini biz şsizlik Fonu'ndan karşılamaya hazır olduğumuzu söyledik. Yasal düzenleme buna müsait. Siz şimdi kanunların vermiş olduğu hakları kullanmadan kalkıyorsunuz, 'Kriz var, ben işletmeyi kapatıyorum.' Yok öyle yağma. Böyle vatanperverlik olmaz. Herşey ballı börek iken işletmeler açık olacak biraz sıkıntıya girince, 'Atıverin işçiyi sokağa.' Bu nasıl Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır, nasıl sorumlu yöneticilik, sanayicilik anlayışıdır." Sıkıntıyı, işadamıyla, sendikayla, hükümetle, bankalarla 70 milyon olarak çözme imkanı bulunduğunu kaydeden Çelik, "Aradan bir zincir halkası koptuğu zaman, meydana gelecek sıkıntının sorumluluğunu birilerinin üstlenmesi gerekiyor" dedi.