kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Saniye saniye ötanazi!

Giriş Saati : 10.12.2008 11:11
Güncelleme : 10.12.2008 22:55
Yeni Haber
İsviçre'nin Zürih kentinde bir ötanazi kliniğinde doktor yardımıyla intihar eden Craig Ewert'in ölürken çekilen görüntüleri ilk kez İngiltere televizyonlarında gösterilecek.

Diğer gazetelerde de geniş yer verilen bu haber, birinci sayfasını bu konuya ayıran Independent'ta şöyle aktarılıyor. "Neden dünyanın kocamın ölümünü görmesini istedim?" başlığıyla verilen haberi, Independent gazetesi için ölen kişinin eşi Mary Ewert kaleme almış.

"Eşim Craig için son anlarının kameraya alınması, ölümü dürüst bir şekilde karşılamakla ilgiliydi." diyen Ewert, eşinin de bu görüntülerin yayınlanmasını istediğini yazıyor. Ewert'e göre, eşinin bunu istemesinin nedeni, ölümün gizli ve kişiye olması durumunda insanların korkularıyla yüzleşmediklerini düşünmesi.

Doktor yardımıyla intihar eden Craig Ewert'la ilgili haberi, Independent için yazan, eşi Mary Ewert. Sky televizyonunun "Ölüm Hakkı" programında yayınlanacak olan sahnelere ilişkin Daily Telegraph şunları yazıyor: Emekli bir profesör olan 59 yaşındaki Ewert, hayatının geri kalanını hastalığın kendisine yaşattığı işkence altında geçirmektense yardım alarak intihar etmeyi seçtiğini yazan gazete, Ewert'in eşinin ölmeden dakikalar önce kendisini ne kadar sevdiğini söylediğini aktarıyor.

Gazetede ayrıca, yayınlanacak görüntülerde ayrıca, Bayan Ewert'in "İyi yolculuklar. Seni ilerde bir zaman tekrar göreceğim" dediği yer alıyor.



İŞTE SON SÖZLERİ...

Ötanazi yapılmadan önce Ewert'ın son sözleri şunlar oldu: "Eğer bunu yaparsam öleceğim. Eğer bunu yapamazsam ve yaşamayı seçersem, bu karar benim için ve ailem için acının devamı anlamına gelecek; bunun sonunda yine öleceğim. Belki de yaşama kararı ölmekten daha acı ve stres dolu olacak."