kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

09.12.2008
Harcamada frene basarsak denge bozulur
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, küresel mali krizin tüm dünyayı etkilediğini belirterek, "Biz, bu krizin üstesinden geliriz. Bu belirsizlik, muhakkak sona erecek, işler tekrar rayına girecek" dedi. Krizin etkilerinin sınırlı da olsa Türkiye'ye de geldiğini belirten Bakan Yıldırım, "Türkiye krize karşı tedbirlerde geç kalıyor" eleştirilerini anımsatarak, her şeyi yerinde ve zamanı nda yapmak gerektiğini vurguladı. Yıldırım, "Kriz, krizi doğurur. Eğer siz kafanızda kriz yaratırsanız, kriz kaçınılmaz olur. Bu bir süreç yönetimi, bir psikolojiyi yönetme işidir. 'Kriz gelecek ben bunu alacaktım artık almayayım' demeye başlarsak, frene basarsak sistemin düzeni ve dengesi bozulur" şeklinde konuştu.

Sanal ticarete KDV desteği geliyor
Maliye Bakanlığı, sanal ortamda satışları teşvik edecek özel bir katma değer vergisi düzenlemesiyle alışveriş sitelerinin önünü açıyor. Satılan eşyayla ilgili "ticari'' ve "ticari olmayan'' şeklinde ikili bir tanımlamaya gidilecek. AB'ye uyum çalışmaları da dikkate alınarak gerçekleştirilecek düzenlemede ticari olmayan eşya KDV kapsamından çıkarılacak. Yeni sistemde satılan eşyaya "eski-yeni'' ayrımı da gelecek. Vergilemede satışı yapan kişinin ticari şirket veya şahıs olması da belirleyici olacak.

Vorkink: Gecikmiş önlem az etkili olur

Eski Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, Türkiye'nin, piyasalarda yeniden güven sağlamak ve krizin ikincil etkilerinden etkilenmemesi için IMF ile hemen bir anlaşma yapmasının önemli olduğunu vurguladı. Vorkink, Türkiye'nin ayrıca ABD ve Avrupa Merkez Bankası gibi kurumlarla likidite konusunda işbirliği sağlaması ve istihdam piyasasında esneklik sağlayıcı reformları gerçekleştirmesinin de önem taşıdığını kaydetti. Gecikmiş önlemlerin daha az etkili olacağını ifade eden Vorkink, "Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler, küresel krizin ikincil etkilerinden daha az etkilenmek için bazı önlemleri hızla alması gerekiyor" dedi.

TPAO Norveçli ile petrol arayacak
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz'de üç boyutlu, Akdeniz'de ise iki boyutlu sismik veri toplama hizmet alımı için Norveç şirketi Wavefield Inseis AS firması ile anlaştı. Buna göre, şirket, Karadeniz ve Akdeniz'de toplam yaklaşık 7 bin 982 kilometre alanda iki boyutlu sismik veri toplama, bu verilerin gemide ve/veya merkezde işleme hizmetlerini gerçekleştirecek. Karadeniz'de ise yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alanda çalışma yapacak. Söz konusu faaliyet bir yıl sürecek.