kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Krizde en hızlı balık Asya çıktı Volvo'yu Çinli'ler ele geçiriyor

09.12.2008
Aston Martin, Jaguar, Mazda ve Land Rover'ı satan Ford, şu anda ABD Kongresi'nin kurtarma planını bekliyor. Volvo'yu Çinlilere satma dedikoduları çıkan firmanın kendi markasına odaklanması bekleniyor..
Henry Ford'un 1903'te 28 bin dolar sermaye ile kurduğu otomotiv devi Ford Motor, dünyada bir çok markayı satın alarak kollarını geniş bir coğrafyaya yaymıştı. Ford, birbirinden değerli markalar olan Aston Martin, Mazda, Jaguar, Volvo ve Land Rover'ı bünyesine katmış ve bir dev haline gelmişti. Ancak son krizde işler biraz değişti. 2007 ve 2008'de krizlerden etkilenen firma şu anda ABD hükümetinden alacağı kaynak için kongrenin kapısında oylamayı bekliyor. Ford tüm markalarını sattı ve elinde kalan son marka olan Volvo için Çinli ortağı Changan ile görüşüyor. National Business Daily gazetesinin şirket içinden bir kaynağa dayanarak verdiği habere göre iki şirket geçtiğimiz ay Çin'in Guangzhou eyaletinde yapılan Autoshow'da görüştü. Çin'in altıncı büyük otomotiv şirketi olan Changan şirketi yöneticileri anlaşmak için bir şans olduğunu belirtti.

DETROİT İZLENİYOR
General Motors'un da sahibi olan Ford, elindekileri çıkarıp rahat bir nefes almaya çalışıyor. Endüstri uzmanları ABD şirketlerinin Çinli şirketler ile anlaşmasına çok olası bakmıyor. Çünkü Çin otomotiv sektörü de durgunluk içinde. Çinli Dongfeng Motor şirketi de Detroit'teki gelişmeleri izlediklerini söylemiş ama geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile henüz alım için erken olduğunu belirtmişti. Ford, üç hafta önce Mazda'daki hisselerinin üçte ikisini satmaya karar verdiğini açıklamış, birkaç Japon alıcısı bulduktan sonra piyasa fiyatlarına göre 517 milyon dolara denk düşen yüzde 20 Mazda hissesini satmıştı.