kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Milletvekillerini zorlu bütçe mesaisi bekliyor

Giriş Saati : 10.12.2008 11:40
Güncelleme : 10.12.2008 20:57
Yeni Haber
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından yoğun bir bütçe mesaisi bekliyor.

Meclis Genel Kurulu'nda bütçe mesaisi 16 Aralık Salı günü başlayacak ve 27 Aralık'a kadar sürecek. Meclis 12 günlük sürede aralıksız çalışarak 2009 mali yılı bütçesini görüşecek.

Milletvekillerini Kurban Bayramı tatilinin ardından zorlu bir bütçe mesaisi bekliyor. Kurban Bayramı öncesinde, TBMM Danışma Kurulu'nun 5 Aralık Cuma günü de çalışma kararı olmasına rağmen, Genel Kurul'u milletvekillerinin pek çoğunun tatile çıkması nedeniyle toplanamazken, milletvekillerinin Bayram'dan sonra yoğun mesaisi 16 Aralık Salı günü başlayacak. Bütçe mesaisi Meclis Genel Kurulu'nda aralıksız 12 gün sürecek ve 27 Aralık Cumartesi gününe kadar da devam edecek.

Meclis Genel Kurulu'nda bütçe mesaisinin ilk günü olan 16 Aralık Salı günü saat 11.00'de başlayacak görüşmelerde, hükümet 2009 mali yılı bütçesini Genel Kurul'a sunacak. Muhalefet partileri ise bütçenin tümü üzerindeki görüşlerini bildirecek. İlk günde bütçe mesaisi bütçenin maddelerine geçilmesinin oylanması ile sona erecek. 17 Aralık Çarşamba günü ise saat 11.00'de başlayacak görüşmelerin ilk turunda Cumhurbaşkanlığı, TBMM, RTÜK, Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay bütçeleri görüşülecek. Öğleden sonra başlayacak ikinci turda da Başbakanlık, MİT, MGK, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Gümrük Müsteşarlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün bütçeleri ele alınacak. Hafta sonları da çalışacak olan Meclis Genel Kurulu'nun bütçe mesaisi 27 Aralık Cumartesi günü bütçenin tümü üzerindeki siyasi parti temsilcilerinin son konuşmaları ve bütçenin milletvekillerinin oyuna sunulması ile sona erecek. Meclis'te bütçe görüşmelerinin ilk ve son günlerinde birleşimi Meclis Başkanı Köksal Toptan yönetecek.

(ANKA)