kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Teröre karşı yapılanma silbaştan

Giriş Saati : 09.12.2008 11:56
Güncelleme : 09.12.2008 15:31
Yeni Haber
Başbakanlık tarafından yürütülen terörle mücadeleye ilişkin yeni yapılanma çalışmalarında İç Güvenlik Müsteşarlığı, Emniyet Müsteşarlığı gibi yapılanmalardan vaz geçilerek, Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu ve İstihbarat Koordinasyon Merkezi olmak üzere iki ayrı yapılanmaya gidilmesine karar verildi.

Başbakanlık'ta peşpeşe yapılan terör zirvelerinin ardından, terörle mücadelede yeni yapılanmalara gidileceği Emniyet Genel Müdürlüğü'nün müsteşarlığa çevirilerek güçlendirilmesi ve koordinasyon kurulu çerçevesinde tüm çalışmaların ortak olarak yapılmasına karar verilmişti. Ancak yapılan çalışmalar sonucunda İçişleri Bakanı'nın Başbakan Yardımcısı olarak atanması ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de Müsteşarlığa dönüştürülmesi fikrinden vazgeçilerek, Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu'nun oluşturulması, bunun da İçişleri Bakanı'na bağlanmasına karar verildi.

Kurulun içinde Adalet, Dışişleri, İçişleri Bakanlıklarının Müsteşarlarının yanısıra Sahil ve Güvenlik Komutanı ve Emniyet Genel Müdürü de yer alacak. İçişleri Bakanı'nın başkanlık edeceği kurula ayrıca Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan üst düzey temsilciler de üyesi olarak eşlik edecek.

Bu arada ayrıca oluşturulacak bir İstihbarat Koordinasyon Merkezi'ninde İçişleri Bakanı'na bağlı olarak özelikle terör konularında gelen istihbarat çalışmalarını değerlendirmesine karar verildi. Burada da görev alacak kamu yetkililerinin ayrıca kurumlarındaki tüm istihbarat çalışmalarını yönetmesi ön görülüyor.

İstihbarat paylaşımını sağlamayı amaçlanan Merkeze gelen gelen tüm terör konulu çalışmaların, Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu'na iletilmesi de sağlanacak.

Koordinasyon Kurulu'nun başında terörle mücadele konusunda deneyimli bir vali bulunacak, onun da iki başkan yardımcısı olacak. Terörle Mücadele Koordinasyon Başkanlığı'nın merkez teşkilatında ayrıca terörle ilgili Koordinasyon ve Planlama, Araştırma ve Değerlendirme, Sosyal Destek ve Dış İlişkiler Daire başkanlıkları da diğer yapılanmalar olarak öngörülüyor.

Koordinasyon Kurulu'nda ayrıca konularında uzman antropolog, sosyolog, psikolog ve terör uzmanları da araştırma ve inceleme yapacak. Taslağın son aşamaya geldiği Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu ve İstihbarat Koordinasyon Merkezi'ne ilişkin çalışmaların Başbakan'a sunulduğu kaydedildi.

ANKA