kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Atina yanıyor!

STELYO BERBERAKİS ATİNA
07.12.2008
Yunan polisinin silahından çıkan bir kurşun, hükümet karşıtı gösteride 16 yaşındaki bir genci vurunca anarşistler başkentin dört bir yanını ateşe verdi ..
Yunanistan'ın başkenti Atina, cumartesi akşamı "anarşist" gruplar ve polis arasında yaşanan çatışmalara sahne oldu. Yunanistan'ın en büyük yortularından biri olan "Aya Nikola" gününe denk gelen cumartesi günü Atina'nın "kurtarılmış bölgesi" Eksarhiya semtinde devriye gezen bir polis otosu, anarşist gençlerin taşlı sopalı saldırısına uğradı. Çıkan çatışmada polis gençlere kurşunla cevap verince 15 yaşında bir genç hayatını kaybetti. Gencin ölümüyse çatışmaların ülke geneline sıçramasına neden oldu. Gencin ölüm haberinin ülkeye yayılmasıyla aynı ideolojiyi paylaşan gençler Atina, Selanik, Yanya, Patras ve Girit adasında çok sayıda banka şubesi, işyeri, polis karakolu, kamu binası ve aracı ateşe verdi. Yüzü maskeli, zincir, sopa ve taşlarla donanmış gençler kent merkezlerindeki Polis karakollarına saldırdı. Polis otoları; polis garajları ateşe verildi.

BAKAN İSTİFA ETTİ
Gençler, gecenin ilerleyen saatlerinde ellerindeki zincir ve sopalarla kent merkezlerindeki mağazaların, bankaların, otellerin, valiliklerin, belediye ve devlete ait binaların camlarını kırdılar, yolda park etmiş özel otoları yakarak, büyük yangınlar çıkardılar. Bilançoya göre yüzlerce banka, 20 mağaza, 12 özel oto büyük hasar gördü. Olaylar ve sokak çatışmaları sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Bu arada İçişlere Bakanı Prokopis Pavlopulos ile Bakan Yardımcısı Panayotis Hinofotis yaşananların sorumluluğunu üstlenerek dün sabah istifalarını Başbakan Kostas Karamanlis'e sundu. Ancak Başbakan istifaları kabul etmedi. Düzenlediği olağanüstü basın toplantısında görevine devam ettiğini söyleyen Pavlopulos, olaylarla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü ve suçluların "örnek" olacak şekilde cezalandırılacağını ifade etti.
Haberin fotoğrafları