kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

MHP aday listesinde Kürt-Arap açılımı

UĞUR BECERİKLİ
07.12.2008
MHP, Şanlıurfa'nın beldelerinde Kürt ve Arap kökenli isimleri de aday gösterdi. Meral Akşener'in gece yarısı kapıyı kırdırarak Emniyet Genel Müdürü yaptığı Çelik de Antalya'dan aday oldu..
Yerel seçim çalışmalarını hızla sürdüren MHP, 1500'den fazla adayını şimdiden belirledi. MHP'nin Güneydoğu'da listesine koyduğu adaylar arasında Kürt ve Arap kökenli isimler de bulunuyor. Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Argıl beldesinde aday gösterilen Ömer Özalp ile Bozova ilçesindeki adayı Mehmet Yavuz Kürt kökenli. Harran belediye başkan adayı Mehmet Özyavuz ile Akçakale Pekmezli adayı Mustafa Sağır ise Arap kökenli. MHP Şanlıurfa İl Başkanı Necdet Çakmaklı, Kısas'ta da Alevi bir aday göstermeyi planladıklarını söyledi. Kürt adaylardan Ömer Özalp "Kürdüm ama dilim Türkçe. Hizmet için yola çıktım. Kazanacağıma yüzde yüz inanıyorum" dedi. Bölgede aday gösterilen ve Kürt kökenli olmayan isimlerin de iyi derecede Kürtçe bilmesi dikkat çekti. MHP'nin Elazığ Keban belediye başkan adayı Ramazan Çelik anadili gibi Kürtçe bildiğini belirterek, "Türküm ama Kürtçe'yi iyi bilirim. Adaylarımızın hemen hepsi de Kürtçe'yi bilir" dedi. Bozova'da aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Mehmet Yavuz da Kürt olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bozovalıyım, Kürt'üm. Ama 70'li yıllardan beri Ülkücüyüm. 40 yıldır bu partide siyaset yapıyorum ve bir yanlışım olmamıştır. Ben hep bu davanın içinde oldum."

ADAY LİSTESİ
MHP'nin kesinleşen adayları arasında yer alan bazı ilginç isimler şunlar:

* Kemal Çelik: Meral Akşener'in İçişleri Bakanlığı döneminde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanmış, bir gece genel müdürlük kapısı kırılarak makam koltuğuna oturtulmuştu. 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu ancak MHP aday göstermedi. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak.

* Enver Erdem: Malatya Vali Yardımcısı olan Erdem, belediye başkanlığı için istifa etti. Elazığ belediye başkanlığı için aday oldu.

* Fatma Yılmaz: Mersin Toroslar Gözne belde belediye başkan adayı oldu. Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarını köylerde yaşayan çocuklarla buluşturmasıyla gündeme gelmişti. Gözne beldesinde opera temsili yaptırmıştı.

* Cennet Teker Süzer: Hem kadın hem de Alevi olduğu için dikkatleri üzerine çekti. İstanbul Beşiktaş'ta MHP adına yarışacak. 2002 seçimlerinde milletvekili adayıydı.

* Gülgün Çavuşoğlu: Çavuşoğlu Koleji'nin sahibi olarak tanındı.

* Abdülkadir Uslu: Tekstille uğraşıyor. "Havlu kralı" olarak ünlenen Abdülkadir Uslu'nun hem adaşı hem de kuzeni.