kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Emniyet'ten tatilcilere 'kara nokta' uyarısı

ANKARA
04.12.2008
Kurban Bayramı tatili yarın akşam başlıyor. Yağışlı kış günlerinde yola çıkacaklar için Emniyet Genel Müdürlüğü özellikle 30 güzergâhta 289 kara nokta uyarısı yaptı..
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, 9 günlük bayram tatili öncesi sürücüleri uyararak, Türkiye'nin en çok kaza yapılan 30 güzergâhtaki 289 kara noktaya dikkat edilmesini istedi. Yetkililer, ayrıca yarın akşam başlayacak uzun bayram tatili öncesi "Uzun yola çıkacaksanız mutlaka dinlenmiş olun. Emniyet kemerleri takılı olsun. Hız limitlerine uyun, aşırı hızdan kaçının. Bayramda soğuk hava nedeniyle buzlanma olabilir. Kışlık lastik takın. Aracınızda, zincir ve çekme halatı bulundurun" diye hatırlattı.

İŞTE KAZA RİSKİ YÜKSEK YERLER
Afyon-Antalya yolunun Kızılören Kavşağı, İzmir Ambarlı Kavşağı, Altınova-Dikili yolunun 3. kilometresi, Bandırma-Karacabey yolunun 33. ve 35. kilometreleri, İzmir-Manisa yolunun Tugay Kavşağı, Bilecik-Yenişehir Kavşağı, Bilecik-Bozüyük yolunun 11, 14, 15 ve 24. kilometreleri, Uşak-Çivril-Dinar Kavşağı, Çorum-Ankara yolunun 15. kilometresi, Çorum-Samsun yolunun Mecitözü Kavşağı, Giresun-Trabzon yolunun Dereli Kavşağı, Sakarya-Karasu Kavşağı, İzmit Otogar Kavşağı, Yatağan Kavşağı, Yalova-Gölcük yolunun Kılıç ayrımı, Yalova-Çiftlikköy Merkez Kavşağı, Yakakent- Samsun yolunun 2. kilometresi, Pamukova- Bilecik yolunun 26-28. kilometreleri ile 30, 37 ve 38. kilometreleri. Kaza riski çok olan güzergâhlar da şöyle: Söke- Kuşadası, Dalaman-Bodrum, Eskişehir-Sivrihisar, Konya-Kulu, Afyon-Dinar, Ordu-Bolaman, Erzurum- Aşkale, Bayburt-Kop Dağı-Bayburt Vauk Dağı, Gümüşhane-Zigana Dağı, Gümüşhane-Kürtün yolu, Sivas-Kızıldağ, Antalya-Alanya arası.