kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ağabeylerini kaybeden Ramazan ve Halil Başkaya, güçlükle sakinleştirildi.

Gecekonduda yangın dehşeti

Barış SÖZAL-Gülcan DEMİRCİ /SABAH
04.12.2008
Beykoz'da balıkçı genç, yalnız yaşadığı gecekonduda çıkan yangında can verdi. Gecekonduyu, talihsiz gencin eski eniştesinin kundakladığı iddia edildi..
İstanbul Beykoz'daki Çiğdem Mahallesi Dereyolu Caddesi üzerinde 13 kardeşi ile anne-babasının yaşadığı iki katlı evin bitişiğindeki gecekonduda oturan 33 yaşındaki Erkan Başkaya, önceki akşam saat 11.00'de uykuya yattı. Ancak saat 02.00 sıralarında gecekonduda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede tüm gecekonduyu saran alevlere, olay yerine sevk edilen Kavacık ve Beykoz itfaiye grupları müdahale etti. Yangın kısa sürede tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmalarının ardından içeride Erkan Başkaya'nın tamamen yanmış cesedi bulundu. Yakınları, ölüm haberi üzerine sinir krizleri geçirdi. Baba Hüseyin Başkaya da fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

'ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞTİ'
Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatırken Erkan Başkaya'nın kardeşi Ramazan Başkaya, yangını kızkardeşi Seda'nın ayrıldığı eşi E.Y.'nin çıkarttığını ileri sürdü. Başkaya, "Kızkardeşim Seda 3 yıl önce eşinden ayrıldı. Eniştem, bir yıl sonra döve döve kardeşimden olan çocuklarının velayetini aldı. Bir hafta önce de silahla evimizi bastı. Ağabeyime ölüm tehditlerinde bulundu" dedi. Yapılan incelemelerde gecekondunun çevresinde çok sayıda boş alkol şişesi bulunduğu öğrenildi. Geriye sadece yarısı yanmış askerlik resimleri kalan Erkan Başkaya'nın köpeği de kimsesiz kaldı.