kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İTÜ'deki gerginlik Dil Tarih'e sıçradı

ANKARA
04.12.2008
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 4 öğrencinin yaralandığı kavgadan sonra dün de Ankara'da Dil Tarih Coğrafya karıştı. İki grup arasındaki çatışmada 2 kişi yaralandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İTÜ'deki gerginlik Dil Tarih'e sıçradı
İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka yerleşkesinde önceki gün meydana gelen ve dört öğrencinin yaralandığı olaylar dün Ankara'ya sıçradı. Ankara Üniversitesi (AÜ) Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki çatışma, okulu adeta savaş alanına çevirdi. Üniversitenin "orta avlu" denen bölümünde iki grup arasında yaşanan tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucu öğrenciler birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı.

BİBER GAZLI MÜDAHALE
Okuldaki bazı camların da kırıldığı kavgaya, Çevik Kuvvet polisi müdahale etti. Fakülte içerisine giren güvenlik güçlerine taş atılması sonucu, polis biber gazıyla müdahale etti. Polis, iki grup arasında barikat oluşturup önlem alırken, olay sırasında derste bulunan öğrenciler dışarıya çıkarıldı. Okul kapısında da güvenlik önlemi alan polis, içeri girişleri yasakladı. Çatışmalarda iki öğrencinin yaralandığı öğrenildi.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR
İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Yerleşkesi'ndeki Yabancı Diller Yüksekokulu'nda önceki gün öğle saatlerinde sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında dergi dağıtma yüzünden çıkan kavgada bıçak, satır ve sopaların kullanılması sonucu 4 öğrenci yaralanmıştı. Yaralılardan Çağdaş Ali Dede adlı öğrencinin, kalbine aldığı bıçak darbesi nedeniyle hayati tehlikesinin olduğu belirtilmişti. Kavgayla ilgili 13 kişi gözaltına alınmıştı. İTÜ'de olayları protesto eden bir grup öğrenci de dün 20 dakika süren oturma eylemi yaptı. Eylemi gerçekleştiren grup adına yapılan basın açıklamasında, "Dünkü kavgada 3 arkadaşımız yaralandı. Durumları hala ciddi. Üniversitemizde bu tür saldırıların yaşanmasını istemiyoruz" denildi.