kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li Anadol, MKEK'nin ihalesini sordu

AA
Giriş Saati : 04.12.2008 12:12
Güncelleme : 04.12.2008 19:19
Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Kemal Anadol, ''İzmir'de, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) ait arazi ve binaların, ENKA'nın, termik santral ve çimento fabrikası kurmasında, arazi ihtiyacının karşılanması için mi satışa çıkarıldı?'' diye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Anadol, Aliağa'nın Çakmaklı Köyünde bulunan, MKEK'ye ait 34 bin 550 metrekare yüzölçümlü, 8 adet parsel üzerinde, tamamlanmamış 48 dairenin satış ihalesini gündeme getirdi.

Satışa çıkarılan 8 parsel ve üzerindeki dairelerin, ENKA'nın, Termik Santral ve Çimento Fabrikası kurmak için girişimde bulunduğu bölgede olduğunu ifade eden Anadol, ''Söz konusu arazi ve binaların satışa çıkarılması kararı; ekonomik nedenlerle mi yoksa ENKA'nın, termik santral ve çimento fabrikası kurma girişiminde, arazi ihtiyacının karşılanması amacına yönelik olarak mı alındı?'' diye sordu.

Anadol, ihaledeki muhammen bedelin hangi kriterlere göre belirlendiğini, neden arazi ve binaların birlikte satılmasının öngörüldüğünü öğrenmek isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Arazi ve binaların birlikte satılması kararı, ihaleye ENKA dışında katılımı engellemek için mi alındı? MKEK'ye ait web sitesinde yer alan taslak taşınmaz satış ilanında muhammen bedelinin 3 milyon 177 bin 500 YTL olarak belirlenmesine karşın, niçin 2008 yılı sonundaki ihalede, muhammen bedel 2 milyon 700 bin YTL olarak belirlendi? MKEK'nin satışa çıkardığı arazi, kamulaştırma yoluyla mı idarenin mülkiyetine geçti?

ENKA'nın, Çevresel Etki Değerlendirme Genel Müdürlüğüne verdiği ÇED Raporunda yer alan proje sahasına ilişkin haritada, mülkiyeti MKEK ve Hazine'de olan alanları, kendi mülkiyetindeymiş gibi gösterdiği doğru mu?''