kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Topbaş'tan ilginç öneri

AA
Giriş Saati : 01.12.2008 18:52
Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için henüz adaylık başvurusunda bulunmadığını ancak Cuma gününe kadar yapacağını bildirdi.

Topbaş, İstanbul Dolphinarium'un açılışının ardından basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili adaylığı konusundaki sorular üzerine Topbaş, 12 Büyükşehir Belediyesi'nin başkan adaylarıyla ilgili hem kamuoyu, hem de parti içinde yoklama yapılacağının Başbakan Erdoğan tarafından açıklandığını belirterek, ''Cumaya kadar bekleyeceğiz. Henüz müracaat yapmadık ama Cumaya kadar yapacağız'' dedi.

Topbaş, bugün Avcılar'da ilçe ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri arasında yaşanan tatsızlıkla ilgili olarak da şunları söyledi:

''Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir alan üzerinde lale dağıtımı için giden araca maalesef CHP'li belediye, halkın bir kısmını örgütlemek suretiyle orada nahoş bir takım hareketlere neden oldu. Bunu kınıyorum. Şu anda görevde olan tüm parti belediye başkanları İstanbul halkına hizmet ediyor. Ama maalesef biz zaman zaman bu tarz hareketleri Bakırköy, Beşiktaş ve Avcılar Belediyesi'nden özellikle gördük ve görmeye devam ediyoruz. Kendi alanlarına adeta Büyükşehir Belediyesi'ni sokmamaya çalışıyorlar. Biz onlar gibi davransak, maalesef orada yaşayan halk mağdur olur. Avcılarda sahil düzenlemesi yaptık, metrobüsü götürdük. Ama maalesef bu belediye başkanları küçük hesaplarla Büyükşehir Belediyesi'ni buraya sokmayarak, halka yalan söyleyip, 'Büyükşehir buraya hizmet yapmıyor' diye konuşuyorlar. Benzer bir olayı da Büyükçekmece'de gördük. Halk Ekmek büfesini kaldırdılar. Ben inanıyorum ki halkımız bunu görecek ve ona göre değerlendirecektir.''

Kadir Topbaş, ''Büyükşehirler hangi partiyi iktidar yapıyorsa, ilçelerde de onu yapmalıdır ki bu dayanışma ve güzellik devam etsin'' diyen Topbaş, bu önerilerini seçim sürecinde de dile getireceklerini kaydetti.

Topbaş, ''Büyükşehirlerde hangi parti kazanıyorsa, kabinesini de (ilçe ve belde belediye başkanlarını) kendi getirmeli ve giderken de kendisiyle birlikte götürmeli. Böyle bir yasal düzenlemeyi ilerde yapmak gerekiyor. Tabi bu seçime yetişmez ama İstanbul için bu yapılmalı'' diye konuştu.

Kurban Bayramı'na yönelik uyarılarda da bulunan Topbaş, kurbanın bir ibadet olduğunu ve kendi kuralları içinde yapılması gerektiğini belirterek, ''Kurban kesimi işi bilen insanlarca çevreye zarar vermeden, çirkinlik oluşturmadan yapılmalıdır'' dedi.

Bu amaca yönelik olarak birçok yerde mobil kurban kesim yeri oluşturduklarını ve başarılı olduklarını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ''Bu ibadetin yansımaları sadece bizde kalmıyor. Artık dünya o kadar küçüldü ki olumsuz bir olay anında dünyanın her yanına yansıyor. Yanlış kurban kesim yerleriyle ilgili cezai işlemler uygulanacak. İstiyorum ki İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti. İstanbulluların medeni bir kente yakışır şekilde ibadetlerini yapmaları gerekmektedir'' diye konuştu.

Topbaş, bayram süresince toplu ulaşım araçlarının yüzde 50 indirimli olacağını da sözlerine ekledi.