kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

Denizli'den eleştirilere yanıt

Giriş Saati : 01.12.2008 16:05
Güncelleme : 01.12.2008 19:50
Yeni Haber
Fenerbahçe derbisi sonrasında alınan mağlubiyetten dolayı eleştirilere maruz kalan Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli, Ümraniye Nevzat Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Toplantıda gergin olduğu gözüken tecrübeli teknik adam Fenerbahçe derbisinden sonra yapılan eleştirilere cevap verirken, medyada yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Denizli, eleştirilerin yerinde olmadığını belirterek, ''Futbolcularım hiçbir zaman yenilgilerin sorumlusu tutulmamıştır, bundan sonra da tutulmayacaktır. Bunlar dünyanın her yerinde her futbolcunun yaşayabileceği şeylerdir. Takımımızın iyi yolda olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tabii ki ben hep iddialı oldum, mesleki dönemimin de en iddialı dönemindeyim. Bu iddiamın gerçekleşeceğini beraber yaşayacağız. Bu maraton içinde içeride dışarıda kayıplar olabilir. Biz herşeyi en ince detayına kadar iyi değerlendiriyoruz." dedi.

"TELLO OYNAYAMAZDI"

Tercih ettiği kadronun eliştirimesine de tepki gösteren Denizli, "Tello ile ilgili bugün bazı gazetelerde oynayabilecek durumda olduğuna dair haberler var. Bunlar doğru değil. Bunlar, benim futbolcularımla ilgili kararlarımı etkilemez. Ben öncelikle futbolcularımın sağlığından sorumluyum. Oyuncularım %100 sağlıklı olmalıdır. Cuma günkü idmandan sonra Tello'nun durumunu değerlendirdik. Topa vuruşlarında %100 sağlıklı olmadığını gördük. Maçtan önce kendisiyle konuşmamda şartlar ne olursa olsun kadroya alacağımı söyledim. Sağlığı konusunda Tello benle net konuştu, teşekkür ederim. Tabii ki derbi maçlarda her oyuncu görev yapmak ister." diye konuştu.

Denizli, Tello'nun sakatlığına rağmen kadroya alınmasıyla ilgili olarak ise, ''Tello'yu oynamayacak olmasına rağmen kadroya almam çok doğruydu. Ben teknik direktörlük hayatımda 14 kişiyle de maça çıktım. Tello'nun topa vurmada sorun yaşamayacağını bilseydik zaten oynatırdık. Biz sahaya 15 kişiyle de çıkabiliriz birgün.'' dedi.

Denizli, Beşiktaş'ın iyi olmadığıyla ilgili görüşlere de tepki göstererek, iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek, şöyle konuştu;

''Faturayı bana kesmek istiyorlar. Ben hayatım boyunca verdiğim kararlarla fark da yarattım fatura da ödedim. Ama o faturayı ödemek için ödemeyi hak etmek lazım. Neyin ne zaman konuşulacağını herkesten iyi bilirim, kimse merak etmesin. Türkiye'de teknik adamların da formsuz olabileceği sözünü Türk futboluna sokan kişiyim ben. Ama şu anda kendimi çok çok iyi hissediyorum. Verdiğim kararların da sağlıklı olduğunu düşünüyorum.''

SEN BİLİYORSUN DA BİZ BİLMİYOR DEĞİLİZ

Denizli, oyun sistemi ile ilgili eleştirilere de sert tepki göstererek, ''Şöyle oynansaydı, böyle oynansaydı. Sen biliyorsun da biz bilmiyor değiliz. Onun hesabını 5-10 dakika ayırarak yapmayız. Biz günlerimizi gecelerimizi gündüzlerimizi verir en ince ayrıntıya kadar inceleriz. Benim kadromda bulunan her futbolcunun oynama hakkı var form grafikleri iyi derecede, ama rakibi yok saymak da doğru değil. Oradan oyuna devam edecek insanların hem taraftarına hem saha içindeki arkadaşlara getireceği olumlu pozitif katkıları düşünmek tabiiki bizim değerlendirmemiz içinde olacak.'' dedi.

Denizli konuşmasını şöyle sürdürdü;

''Benim Fenerbahçe maçıyla ilgili söyleyeceklerim genelde satırbaşları olarak böyle. Tabii değinilmedi çok fazla üzerinde durulmadı, Fenerbahçe kulübü yöneticilerinin soyunma odamıza kadar gelerek şahsıma ve takımıma gösterdikleri yakın ilgiye bir kez daha teşekkür ediyorum. Ne mutlu bana ki bugün Beşiktaş gibi büyük bir camıanın başında olan insan olarak ezeli rekabette bize 90 dakika rakip olan değerli bir takımın taraftarları tarafından ayakta alkışlanabiliyorum. Ben oraya saf Mustafa Denizli olarak gidip alkışlanmadım. Ben oraya Beşiktaş kulübünün teknik direktörü olarak gidip alkışlandım. O bakımdan bu iki büyük camia arasında eğer bu derbi maçında esen pozitif rüzgarlar varsa, o çorbada benim de tuzum olduğu için son derece mutluyum. Maçlarımız yüz yıldır oynanıyor. Değerli rakibimiz İnönü Stadı'na da gelecek, sonuç ne olursa olsun aynı şekilde mukabele edilecekdir. Rekabetin sadece 90 dakika saha içindeki çizgilerle sınırlı olduğunu söylemek bizim görevimiz.''

Denizli, mağlubiyetin kendisi üzerine yıkılmasının bir hayal kırıklığına neden olup olmadığının sorulması üzerine ise, ''Asla. Beşiktaş taraftarının hayal kırıklığına uğramasına niye neden olsun ki? Bu kadro Beşiktaş'da ilk defa kullandığımız futbolcu kadrosu değil. Onlara haksızlık edersiniz. Özellikle bütün hafta Fenerbahçe'yi yazılarıyla sözleriyle analiz edenlerin dikkat ettiği tek konu vardı. Kanatlardan etkili olur, önemli çıkışlar yapar, Beşiktaş buna dikkat etmeli. Yaptığımız uygulamada Fenerbahçe'nin bu tehlikeli olabilecek alanda bir tek tehlikesini görebildik. Onun dışında maç boyu böyle bir etkinliğe imkan sağlamadık. Neden o zaman bu tercih yalnış olsun hayal kırıklığı yaratsın. Beşiktaş'ın sanki çok zayıf bir rakibe eşit şartlarda maç kaybettiği işlenerek Fenerbahçe'ye haksızlık ediyorsunuz. O bakımdan eğer biz 10 kişiyle rakip sahada Fenerbahçe'ye 2-1 yeniliyorsak ve yankı uyandırıyorsa bu nedenle güçlü olduğumuzun algılandığını gösteriyor.''

Denizli, Beşiktaş'ın Türkiye'nin her yerinde taraftarıyla bütünleştiğini her maçtan sonra alkışlanacağını da belirterek, Fenerbahçe karşısında da savunma değil, hücum oynadığını belirterek, ''Kadronun içinde gördüğünüz futbolculardan rakip ceza alanına gitmeyen kim var. Kadronun öyle olması bu takımın atak oynamayacağı manasını çıkarmaya neden olmaz. Eleştiriyle artık etle tırnak gibi olmuşum bu çok önemli değil. Bütün Türkiye biliyorki eleştirilerimi yaparken Beşiktaşlı futbolculardan hiçbir tanesi aklının bir köşesinden geçirmez. Bugün biz daha tedbirli oynayacağız diye. Fenerbahçe'yi kendi sahamda beklerim pısırık bir futbol tercih ederim...gibi ifadeleri Beşiktaş için kimse kullanabilir mi?'' ifadelerini kullandı.

Denizli, bir basın mensubunun, 'Cisse, kırmızı kart gördü, cezai uygulamanız olacak mı? Holosko'yu oynatıyorsunuz diye eleştirilirken şimdi neden oynatmadığınız söylendi?' sorusuna ise şöyle cevap verdi;

''Cisse sabah antrenmandan önce söz istedi. Arkadaşlarından özür diledi, bunu maçtan sonra da söylemişti. Esasında çok özür dilenecek bir şey yoktu. Futbolcunun ruh halini değerlendirdiğinizde eleştirmenize gerek yoktur. Cisse ilk kez böyle bir kırmızı kartla karşılaşacak bir futbolcu değil. Gayet tabii kontrolü elden bırakmamalıydı. Futbolcuyu üzen en önemli ceza maçla ilgili yaşadığı sonuçtur.

Holosko'ya gelince. Gayet tabii burada görev yapan futbolcularımdan birisi. Serdar Özkan tercihi neden, ya da Ekrem tercihi. Fenerbahçe'nin bu özellikleri çok çok güçlüdür, ama neden Holosko ile oynamıyorsunuz deniliyor. Sayısal eşitlik devam etseydi Holosko'nun ve diğerlerinin ne zaman gireceğini herkes daha sağlıklı yaşayabilirdi. Cisse'nin orada yaşattığı hayal kırıklığı, maç öncesi düşüncelerin hayata geçirilememesine neden oldu. Serdar Özkan ile Filip Holosko arasında oynadığı bölge, oyuncu karakteri olarak çok büyük bir farklılık yok. Serdar Özkan verilen görevleri yapmaz başarısız olursa öyle sorularla karşılaşabiliriz ama Serdar Özkan görevini başarıyla tamamladı.

Bazı maçların farklı özellikleri vardır. Nasıl geldiği belli olmayan bir topun neticesinde bir anlık oyun konsantrasyonunu kaybetme neticesinde top kalemizden uzaktayken defans bloğumuzda görev yapan futbolcular tereddüt yaşadı. Bir saliselik gecikme futbolda 5 metredir. Bu tereddüt, anlaşmazlığın ifadesi değildir. Gökhan Zan - Zapatocny ikilisi hatalı diğerleri iyi meselesi bizi doğru sonuca götürmez. Bundan sonra bu ikiliye görev vereceğim.''

Denizli, kazanılan maçlarda da aynı kadro ile mücadele ettiklerini belirterek, ''Hiç kimse neden kazandığımız bir maçtan sonra bu kadar eleştiri ortaya koymuyor. Bir şeyin eleştirisini yaparken skor üzerinden ağırlıklı yapıyoruz. Beşiktaş için kimse kötü oynadı, mücadele etmedi, pozisyon üretmedi demiyor. Bütün bunlar pozitif, eğer bu kadar eleştiriyi hak ediyorsa bu takım sahada hakketen hiçbirşey yapmadı. Taraftarı maçın sonunda tribüne çağırıp alkışlamadı, tabii vurabilirsiniz. Eski hesapları kapatmamış kişiler olabilir bu ayrı konu.'' dedi.

Denizli, bir basın mensubunun, 'Tecrübeli bir teknik adam olarak kazanmak mı iyi oynamak mı?' şeklindike soruya ise, ''Beşiktaş belki sezonun en iyi futbolunu oynadı diyorsun. Bunu söyleyen insanlar var. Zor bir soru, hangisi, iyi oyun mu galibiyet mi? Kısa süre için gayet tabiiki kazanmayı, ama bir takım kötü oynayıp kazanarak yoluna devam edemez. Sağlam bir şekilde oynadığında kaybetse bile yoluna devam eder. Taraftarımız adına endişe duyması gereken hiçbirşey yoktu mücadelemizde, bu yolda gayet tabiiki kayıp olacaktır.'' cevabını verdi.

KAYBETTİKLERİMİZ ŞAMPİYONLUĞUMUZA ENGEL OLMAYACAKTIR

Denizli, 'Delgado'nun dokunulmazlığı mı var? ve 11'de son anda bir değişiklik oldu mu? sorularına ise şöyle cevap verdi;

''Hak ettiği zaman almayacağız, girmemeyi hak ettiği zaman oynamayacak. Bazı futbolcuların formsuz dönemleri olabilir. Hepsinin olabilir. Bunu zaten yaşıyoruz. Şimdi beklentileri çok fazla olan futbolcuların birkaç haftalık çizgiden uzak görüntüsü onlar hakkında vereceğim kararı kısa süre için etkilemez. Onun neler yapabileceğini bilen bir insanım. Benim bu yönü, pasif görünen tarafını daha kısa yoldan çevirme imkanım var. Bu daha kısa yol sorumluluğu daha fazla vererek olur.

Kadroyu soyunma odasında değiştirmişim...öyle birşey sözkonusu değil. Maça çıkacak kadro Ümraniye'de açıklanır. Eğer hazırlık döneminde bir futbolcum sakatlık yaşarsa o olabilir. Öyle bir şey sözkonusu değil. Fenerbahçe maçının 11'ini görünce değiştirmedim, çünkü 11'i biz pazartesi günü yaptık. Orada bir değişiklik olmadı. Futbolcularıma yazdığım kadro çıkan kadroydu. Birtek olabilecek bir Holosko değişikliği olabilirdi bana göre düşük bir ihtimaldi. Kadroyu değiştirdiğim söz konusu değil.''

(CİHAN)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 13 8 4 1 19 10 28
2 Beşiktaş 13 7 4 2 23 11 25
3 Sivas 13 7 4 2 21 10 25
Tümünü göster...
4 Galatasaray 13 7 3 3 28 16 24
5 Fenerbahçe 13 7 2 4 26 17 23
6 Ankaraspor 13 7 2 4 18 10 23
7 Kayseri 13 5 5 3 12 7 20
8 Bursa 13 5 3 5 19 21 18
9 Gaziantep 13 5 3 5 16 19 18
10 Eskişehir 13 4 4 5 18 22 16
11 İ.B.B. Spor 13 4 4 5 12 16 16
12 Konya 13 4 3 6 14 21 15
13 Ankaragücü 13 3 5 5 13 18 14
14 Denizli 13 4 2 7 21 27 14
15 Antalya 13 2 5 6 15 21 11
16 G.Birliği 13 2 5 6 13 20 11
17 Hacettepe 13 2 3 8 8 18 9
18 Kocaeli 13 2 3 8 16 28 9
Haftanın Maçları
13. Hafta
 Kayseri 1  
  Trabzon 1  
 Sivas 3  
  Gaziantep 0  
 Ankaraspor 0  
  Ankaragücü 1  
 Eskişehir 4  
  Denizli 3  
 Fenerbahçe 2  
  Beşiktaş 1  
 G.Birliği 0  
  İ.B.B. Spor 0  
 Bursa 1  
  Antalya 1  
 Kocaeli 3  
  Konya 0  
 Galatasaray 3  
  Hacettepe 1  
Haftanın Maçları
14. Hafta
 Hacettepe G.Birliği  
 İ.B.B. Spor Sivas  
 Trabzon Kocaeli  
 Gaziantep Kayseri  
 Ankaragücü Galatasaray  
 Denizli Fenerbahçe  
 Beşiktaş Ankaraspor  
 Konya Bursa  
 Antalya Eskişehir