kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Hedefim 100 metreye dalmak

31.10.2008
- Serbest dalışta son rekor ne zamandır kırılamıyor?
- Sekiz yıl önce İtalyan Umberto Pelizzari, 80 metreye daldı. Sekiz yıldır, dünya konfederasyonu bu rekoru kırmak isteyen hiçbir ülkenin başvurusunu, tehlikeli olduğu için kabul etmiyor. Fakat benim üç yıllık kariyerim bu rekoru kırmama izin vermelerine neden oldu.

- Bu yarışın nasıl bir riski var?
- İki buçuk dakikalık performansın altında çok ciddi bir çalışma var. 30 metreden sonra tüm kan ciğerlerde toplanıyor. Çünkü vücut, ciğerler kaburgalar tarafından ezilmesin diye tepki veriyor. Ciğerdeki ufacık bir kesik, ödeme ve çok korkunç sonuçlara yol açar. O kanla siz böyle bir derinliğe inip çıkıyorsunuz.

- 85 metreydi hedef neden 83 metrede çıktınız?
Biz Cumhuriyet'in 85. yılı nedeniyle 85 metre dedik ama ben bunu kırdığım zaman insanlar 86 ya da 87 metreye çekecek. Nasılsa bende daha derininin potansiyeli var, bir kerede tüketmek istemedim. Benim hedefim 100 metreye kadar gitmek.

- Rekoru kırdınız sonrasında neler yaşadınız?
- Aslında daha kırmadan Tekirova'da yürüyemiyordum ilgiden. Sonrasında belediye başkanı Tekirova'ya heykelimi yaptıracağını söyledi, inanabiliyor musunuz? Ama kız arkadaşım terk etti...

- Rekor kırdınız ve terk edildiniz? Nasıl oldu bu?
- Benim yaşadığım çok riskli bir hayat, herkes bu riski taşıyamaz. İlişkimizdeki sağlıksızlık bu noktada yaşandı. Sevgilim piyano öğretmeniydi. Hassasiyeti çok yüksekti. Rekor denememden önce beş gün uyuyamamış. O derinlik çok ciddi bir derinlik. "Ben bu stresi kaldıramayacağım. Seni kaybetme korkusuyla yaşayamayacağım," dedi ve bitti. Ama ben yüzüğümü parmağımdan hiç çıkarmayacağım. Evlenme kararı almıştık aslında. Şimdi ise ilişkiyi durdurma kararı aldık.