kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Dövmelerim yüzünden milli takıma giremedim

31.10.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Dövmelerim yüzünden milli takıma giremedim
- Denizden korkup nasıl 83 metreye daldınız?
- O korkuyu ekonomik koşullar mecburen aştırdı çünkü ben bu spordan para kazanacağımı biliyordum. Bu, yadsıyamayacağım bir yetenekti. Kış sezonunda suyun altında sekiz dakika, 10 saniye nefesimi tuttum. Dünya rekoru sekiz dakika, altı saniye. Yani durmadan tescil edilmeyen, resmi olmayan rekorlar kırıp duruyordum. Tescillenmemiş yedi dünya rekorum var.

- Bu rekor için yaşınız biraz büyük değil mi? Şu an 35 yaşındasınız bildiğim kadarıyla...
- Yaş ne kadar ilerlerse fizyoloji o kadar hazır oluyor. Çünkü kalp ritmini azaltmak için çaba harcamıyorsun yaşla birlikte ritim kendiliğinden azalıyor zaten. 20'li yaşlarımda olsaydım o ritmi yakalayamazdım. Zaten 20'li yaşlarımda beni dövmelerim yüzünden milli takıma da almıyorlardı.

- Bu kadar başarılısınız ama dövmeleriniz var diye milli takıma giremediniz mi?
- Aynen öyle. Hatta o dönemki federasyon başkanı, dövmelerimi sildirmem için Alman Hastanesi'ni sponsor olarak ayarladı ama kabul etmedim. Federasyon başkanı değiştiğinde milli takıma girdim. Akçansa o dönemde yani 2005 yılında bana sponsor oldu.

- Nasıl bir çalışmadan söz ediyoruz?
- Günde en az yedi saat, yüzme, koşu, bisiklet, nefes tutma, reiki, beyin egzersizleri, kondisyon, ağırlık... Ne antrenörüm vardı ne de bir yardımcı.
En sonunda Cumhuriyet'in 85. yılı şerefine 85 metreye dalalım dedik.

- Maddi anlamda getirisi ne bu rekorun?
- Bu rekorla birlikte sponsorluk anlaşmamın devamını sağladım, onların bana sağladıkları ise İstanbul koşullarında iyi, Çanakkale koşullarında çok çok iyi.

- İyi derken ne kadar iyi? Arabanız, katınız, yatınız var mı?
- Sponsorum her ay maaş veriyor. Evim yok, arabam var. Ama Allah'a şükür. Bunların hiçbiri olmayabilirdi. Bir de bu iş medyatik olmakla ilgili. Ama ben olaya ticari bakmıyorum.