kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sarıgül resmen DSP'li oldu

Giriş Saati : 30.11.2008 16:06
Güncelleme : 30.11.2008 22:10
Yeni Haber
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, düzenlenen bir törenle resmen DSP'li oldu. İstanbul'da yapılan törende, Sarıgül'e parti rozetini DSP Lideri Zeki Sezer taktı.

Törende bir konuşma yapan Sarıgül, CHP Lideri Baykal'ı koltuğunu korumakla suçlarken, DSP Lideri Sezer de Türkiye'nin artık AKP ve CHP'den bunaldığını yeni bir anlayışa ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Sezer, DSP'nin Türkiye'yi yeniden kuracağını ifade etti.

Önceki hafta toplanan DSP Parti Meclis'nde partiye dönüş isteği kabul edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün resmen DSP'li oldu. Sarıgül'ün, DSP'ye katılımı nedeniyle İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir tören düzenlendi. 3 bin kişilik salonda törene katılım nedeniyle izdiham yaşanırken, salona giremeyen vatandaşlar da salon dışından töreni takip etti.

Salona, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül "Sezer, Sarıgül el ele hep beraber güzel günlere" sloganları eşliğinde girdi.

Törene, TURMOB Genel Başkanı Masum Türker, DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, parti yönetimi ve milletvekilleri de katıldı.

Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Bülent Ecevit'i andı ve DSP kurucularından Rahşan Ecevit'e de sevgi dileklerini iletti. DSP yönetiminin demokrasi arayışının önünü açtığını ifade eden Sarıgül, demokratik sol anlayışı daha da büyüteceklerini söyledi. DSP'ye katılımının bütünleşme açısından önemli olduğunu ifade eden Sarıgül, Türkiye'de demokratik sol bir iktidara ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Sarıgül, "Bu umudu boşa çıkarmayacağız" diye konuştu.

BAYKAL KOLTUĞUNU KORUYOR-


Sarıgül, konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi. CHP'nin iktidar olma şansı ve isteğinin bulunmadığını öne süren Sarıgül, CHP yönetiminin ileri ve çağdaş çözümler üretmek yerine, AKP'ye benzemeye çalıştığını ileri sürdü. CHP'nin ilkesinin belli olmadığını söyleyen Sarıgül, Baykal'ın, Türkiye Cumhuriyeti'ni değil, kendi koltuğunu korumaya çalıştığını ifade etti.

Türkiye'de demokratik sol bir iktidarın artık kaçınılmaz olduğunu belirten Sarıgül, DSP'nin bugün en çok güven duyulan parti olduğunu söyledi. DSP'nin inançlara saygılı laiklik anlayışına dikkat çeken Sarıgül, "Artık Türkiye'nin önünde demokratik solun yolu açıktır. Gözümüz aydın olsu. Her zamankinden daha çok çalışmalıyız. Türkiye'nin her köşesine dalga dalga ulaşacağız. Hedeflere ulaşmak için çok çalışacağız. Allah yardımcımız olsun" dedi.

Törende konuşan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de, AKP ve CHP'yi eleştirirken Sarıgül'ün DSP'ye katılmasının önemli olduğunu vurguladı. Türkiye'de mevcut düzenin değişeceğini ifade eden Sezer, insanca, hakça bir düzen kuracaklarını söyledi. Türkiye'yi tepeden tırnağa yenileyeceklerini kaydeden Sezer, "Yepyeni Türkiye kuracağız. 1970'li yılların umutlu dönemini hayata geçireceğiz. Halkımızı hak ettiği yere taşıyacağız" dedi.

Türkiye'nin büyük sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Sezer, bu sıkıntılar karşısında politikacıların laf söylemekten başka bir şey yapmadığını savundu. Türkiye'nin iki kutuplu siyasete mahkum edilmeye çalışıldığını öne süren Sezer, vatandaşların bu anlayışa tepkili olduğunu kaydetti. Toplumun, AKP iktidarı ve CHP muhalefetinden bıktığını ileri süren Sezer, "Halkımız yeni bir alternatif arıyor. Alternatif demokratik sol anlayıştadır" dedi.

BAYKAL'A "ÇARŞAF" ELEŞTİRİSİ

Konuşmasında CHP'ye ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklenen Sezer, son haftalardaki çarşaflı katılımlara tepki gösterdi. CHP otobüslerinde, Aşık Mahzuni Şerif'in "Sonsuz Özlem" türküsünün çalındığını hatırlatan Sezer, türküde, "Kara peçe yakışmıyor kullara" sözleri bulunduğuna dikkat çekti. Sezer, "Şimdi adama sormazlar mı. Bu ne perhiz bu ne lalana turşusu diye" dedi.

Korunması gerekenin Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü olduğunu ifade eden Sezer, Baykal'ı, "Korunması gereken milletin birliği ile laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'dir. CHP'nin koltuğu değildir" sözleriyle eleştirdi.

Başbakan Erdoğan'ın, yüz kızartıcı suçlar nedeniyle siyasi yasaklı olduğu dönemde Başbakanlık yolunun CHP Lideri Baykal tarafından açıldığını öne süren Sezer, "Kara çarşafa rozet takan Baykal, Erdoğan'a da Başbakanlık rozeti takmıştı" dedi.

İNANCIMIZDAN ELİNİZİ ÇEKİN-

Anadolu'da yüzlerce yıldır her kökenden insanın huzur içinde birlikte yaşadığını ifade eden Sezer, DSP'nin, Alevi-Sünni, Türk-Kürt, başını örten-örtmeyen ayrımı yapmadığını söyledi. Türkiye'de yaşayan bütün yurttaşların "et tırnak" olduğunu ifade eden Sezer, "Çekin elinizi inancımızdan kirli siyasetçiler. Siz işsizliğe çözüm bulun" dedi.

Türkiye'nin yeni bir anlayışa ihtiyacı bulunduğunu belirten Sezer, yenileşmenin öncülüğünü de DSP'nin yapacağını söyledi.

ŞİŞLİ TÜRKİYE'NİN BİR İNCİSİ

Konuşmasında, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e övgüler dizen Sezer, Sarıgül'ün, Şişli'yi Türkiye'nin bir "incisi" yaptığını ifade etti. Sarıgül'ün, DSP'ye katılımının önemli olduğunu belirten Sarıgül, "Şişli'yi bambaşka bir kent haline getiren Sarıgül'ün DSP'ye katılımı önemli. Birlikte çok önemli işler yapacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Sarıgül'ün katılımının bir başlangıç olduğunu söyleyen Sezer, bu tür katılımların önümüzdeki günlerde de olacağını söyledi. Eskişehir, Ordu ve Şişli örneklerini veren Sezer, vatandaşları yerel seçimlerde DSP'li belediye başkan adaylarına oy vermeye çağırdı.

ROZET TAKTI

Sezer, konuşmasının ardından Sarıgül'ün yanı sıra CHP'den istifa eden Kumburgaz Belediye Başkanı Hüseyin Çorbacıoğlu ve Durusu Belediye Başkanı Engin Akman'ı sahneye çağıran Sezer, bu isimlere tek tek güvercin rozeti taktı. Ardından, Sezer ve yeni DSP'liler hep birlikte partililer ve vatandaşları selamladılar. Törenin, ardından Sezer ve Sarıgül, sevgi gösterileri arasında salondan ayrıldılar.

İZDİHAM YAŞANDI

Öte yandan katılım törenin yapıldığı Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. 3 bin kişilik salonun tamamı dolarken, içeriye giremeyen vatandaşlar töreni dışardan takip etmeye çalıştı. İzdiham nedeniyle kimi vatandaşların da fenalık geçirdiği gözlendi.

(ANKA)