kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Büyükşehir adayları haftaya belli oluyor

ERGUN AKSOY - ANKARA
29.11.2008
Erdoğan, hangi büyükşehir belediye başkanlarıyla yola devam edeceklerini haftaya açıklayacak. Kulislere göre Sakarya, Erzurum ve Adana değişecek..
AK Parti'de nefesler tutuldu. Büyükşehir belediye başkanları arasında hangileriyle yola devam edileceği haftaya belirlenecek. Başbakan Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'daki AKP 13. İstişare ve Değerlendirme toplantısında yola devam etmeyecekleri belediye başkanlarına, "Biz illa da senin gönlünü yapma durumunda kalamayız. Biz bir partiyiz, sen de bu partinin bir neferiysen, 'benim halkım böyle değerlendirme yapmış, ben de bundan böyle bir nefer olmayı kabul ediyorum' deyip çalışmaya devam etmen gerekiyor" mesajı verdi. Kızılcahamam kampında açılış konuşmasını yapmadan önce yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin yanı sıra Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın 12 koordinatör milletvekiliyle toplantı yapan Erdoğan, hafta başında AK Parti'li 12 büyükşehir belediyesine gitmelerini ve teşkilat yoklamalarını en geç çarşamba gününe kadar tamamlamalarını istedi. Çarşamba akşamı veya perşembe günü Merkez Yürütme Kurulu'nda yeniden aday yapılmasına karar verilecek belediye başkanlarının açıklanacağı bildirildi. Erdoğan, bu kararını kampın açılış konuşmasında milletvekilleriyle de paylaştı. Koordinatör milletvekillerinin, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe teşkilatları ile görüşüp, temayül yoklamalarını çarşamba gününe kadar tamamlayacağını açıklayan Erdoğan, "Arkadaşlarımız, 'bu arkadaşımız doğrudur, bununla devam etmemiz doğrudur' diyorsa hemen kararımızı açıklayacağız ve yola devam edeceğiz" dedi. AK Parti kulislerinde yola devem edilmeyecek büyük şehir belediye başkanları arasında Sakarya, Erzurum ve Adana'nın bulunduğu dile getiriliyor.

'UN VE KÖMÜRE OY VERİLMEZ'
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Kızılcahamam'da 2 saati aşan konuşmasında kimsenin partisine farklı elbise biçmeye kalkışmamasını istedi ve muhalefeti renk körü olmakla suçladı. Erdoğan, yerel seçimler öncesi artan, partisinin yardımlarla oy aldığı eleştirilerine de "'AKP'ye göbeğini kaşıyanlar, bu ülkenin zencileri oy veriyor' diyorlar. Bu millet bir çuval kömüre, una oyunu satmayacak kadar onurlu, gururludur. Birilerinin görmediği budur" dedi.