kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bahçeli'den hükümete sert eleştiri

REUTERS
Giriş Saati : 25.11.2008 11:45
Güncelleme : 25.11.2008 23:09
Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin "siyasi miyopluk" nedeniyle ekonomik krizi farkedememesinin etkisinin her geçen gün arttığını belirterek, sürekli irtifa kaybeden Türkiye ekonomisinin "yere çakılmasının" artık bir zaman meselesi olduğunu söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, sorunların nedeninin "AKP hükümetine hakim olan iş bilmezlik ve teslimiyetçi siyasi anlayış" olduğunu söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın krizin sorumlusu olarak bir yana bankacılık sektörünü oturttuğunu, diğer tarafa ise hükümet politikaları nedeniyle çıkmaza giren reel sektörü koyarak kendini hedef olmaktan çıkarmaya çalıştığını anlatan Bahçeli, reel ve finans sektörünün "hükümetin bu tuzağına" düşmemesini istedi.

Hindistan gezisi sırasında "seçimlerde ikinci parti olursam siyaseti bırakırım" diyen ve dün Türkiye'ye dönüşünde bu sözlerine "siyaseti değil, genel başkanlığı bırakırım dedim" diyerek açıklık getiren Erdoğan'ın bu sözlerini değerlendiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu tavır değişikliğinin arka planında üstesinden gelemeyeceğini düşündüğü ekonomik krizin toplumda neden olacağı öfke ve tepki korkusunun bulunduğu anlaşılmaktadır. "

Konuşmasında Türkiye'nin bir diğer gündem maddesinin de "Terörün artan cüreti, siyasal bölücülüğün sokaklardan meydan okuması ile hükümetin gaflet siyaseti" olduğunu ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin iktidarın eliyle küresel güçlerin bölgedeki emellerinin "figüranı" konumuna düşürüldüğünü söyledi.

İmralı cezaevinde kalmakta olan Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu konusunda başlatılan tartışma sürecinin "bebek katilinin affına kadar gidecek" süreci başlatacağına işaret eden Bahçeli, "Bundan sonraki aşamada benzer iddiaların önünü kesmek, isyan provalarının tırmanmasını durdurmak artık hiç mümkün olmayacak, İmralı mahkumu serbest kalana kadar 'sağlık kampanyası, sokak saldırıları ve hükümetin tavizi' döngüsü tırmanarak tekrarlanıp duracaktır" dedi.