kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Atatürkçülerin sindirilmeye çalışıldığı bir dava"

AA
Giriş Saati : 25.11.2008 23:03
Güncelleme : 25.11.2008 23:09
Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ergenekon davası, Atatürkçülerin sindirilmeye çalışıldığı bir dava halini almıştır'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda, bu ülkede yaşayan her vatandaşın vergi verdiğini ifade ederek, ''Sizin kaydınızın olup olmamasının hiç bir önemi yok. Ekmek alırken bile vergi verirsiniz. Toplanan vergiler ne oluyor. Acaba bu vergiler halkın çıkarları için mi harcanıyor, yoksa bu paralar ile birilerini zengin mi ediyoruz?'' diye konuştu.

Toplanan vergilerin hesabının sorulması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Sormazsak o işlenen suça biz de ortak oluyoruz demektir. Kendimize 21 yüzyılın Türkiye'sinde sorsak acaba naylon fatura düzenlemekten yargılanan birisi Maliye Bakanı olabilir mi? Ama var, oluyor işte. Bu nasıl oluyor bir kez de kendimize sormamız gerekiyor.''

''Ergenekon'' davasıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Kılıçdaroğlu, ''Ergenekon davasında Türkiye'de bir darbe olabileceği ihtimaliyle, hayatları boyunca bir araya gelmeyen insanlar, bir hapishanede bir araya getirilmişlerdir'' dedi.

Bu davayla ilgili ilerleyen günlerde daha net sonuçların ortaya çıkacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bu davaya, en ciddi tepkiyi Cumhuriyet Halk Partisi vermiştir. Çünkü, Ergenekon davası, Atatürkçülerin sindirilmeye çalışıldığı bir dava halini almıştır'' değerlendirmesinde bulundu.

ALEVİLERİN İSTEKLERİ


Alevi vatandaşların cemevlerinin ibadete açılmasını, Sivas'taki Madımak Oteli'nin müze yapılmasını istediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''Önce diyorlar ki cemevleri ibadete açılsın. İtiraz eden yok. Bir gurup itiraz ediyor o da AKP. Eğer itiraz etmese buna seviniriz niye sevinmeyelim. Alevi yurttaşlarımız yine diyorlar ki Sivas'daki Madımak Oteli müze olsun. Biz olsun diyoruz. Hatta ismi Aydınlanma Müzesi olsun diyoruz. AK Parti de buna destek verirse seviniriz.
Üçüncüsü, Alevi dedelere aylık bağlanması. Burada ciddi bir sorun var, kim dede kim değil. Bu konuda da objektif bir kural getirirlerse biz onu da destekleriz.''

Kılıçdaroğlu, ihtiyaç sahiplerine yardımların dağıtılması uygulamasını da eleştirerek, ''İnsanları dilenci konumuna koyup, kaymakamlığın önünde dizmek doğru değildir. Çağdaş bir ülkeye yakışmaz. Hele hele 21 yüzyılın Türkiye'sine hiç yakışmaz. Olması gereken, aile sigortası sistemidir. Aile sigortasını süratli bir şekilde yasalaştırmaları gerekmektedir'' dedi.