kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yolcuların rötar isyanı

Giriş Saati : 24.11.2008 09:56
Güncelleme : 24.11.2008 20:41
Yeni Haber
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na Adana'ya gitmek için gelen 160 yolcu, uçağın rötar yapması nedeniyle yaklaşık 6 saat havaalanında bekledi. Sun Express yetkilileri tarafından yapılan açıklamaları yetersiz bulan yolcular, duruma tepki gösterdi.

Akşam saat 20.25'te Adana'ya gitmek için Adnan Menderes Havalimanı'na gelen 160 yolcu, Sun Express'e ait XQ 9166 sefer sayılı uçağın rötar yapması nedeniyle yaklaşık 6 saat bekledi. Sun Ekspress'in görevlilerinin, sürekli olarak saatlerce bekleyen yolculara ikramlarda bulunduklarını söyleyen yolcular, "Gönderilen ikramları kabul etmedik. Zaten bize ikramları oyalamak için veriyorlardı. Bizler mağdur edildik. Bu mağduruyetin bir an önce giderilmesi gerekirdi" dedi.
Akşam saat 17.00'den beri havaalanında beklediklerini ifade eden sınıf öğretmeni Raci Yüce, "İş için Denizli'ye geldim. Daha sonra Adana üzerinden Mersin'e gitmek için bu havayolu şirketinden bilet aldım. Dün bu havayolu şirketine ait bir uçak pistte kaza geçirmiş. Bunun böyle olacağı belliydi. Başka bir uçak kiralanabilirdi. İçeride ilköğretim okulu öğrencileri de var onlar da perişan oldu. Ben böyle bir rezalet görmedim." şeklinde konuştu. Adana'daki babasını kaybeden ve bir an önce varmak için uçağı tercih eden Nizam Tekin ise "Otobüsle gitseydim yolu yarılamıştım; belki de varmak üzereydim şu anda. Babamı kaybettim, cenazesi morgda. Acil gitmem gerektiği için uçağı tercih ettim fakat otobüsten bir farkı kalmadı. Yapılan terbiyesizlik; bu kadar insanı mağdur ediyolar" dedi. 46 yolcunun Özel Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri olduğu öğrenilirken yolcular net bir açıklama yapmayan havayolu şirketine tepkilerini dile getirdi.

Havayolu şirketi, "Sun Express Havayolları'nın 23.11.2008 tarihli XQ 9166 sefer sayılı 20.25 İzmir - Adana uçuşu, operasyonel nedenlerden dolayı ve Almanya Düsseldorf Havaalanı'ndaki hava muhalefeti sebebiyle 5 saat 35 dakika gecikerek saat 02.00'a alınmıştır." yazılı bir açıklamayı yolculara dağıttı. Saat 02.00'de uçağa alınan 160 yolcu, Adana'ya gitmek için yola çıktı.

CİHAN