kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Organize polisi 5 ayda 331 şüpheli yakaladı

Giriş Saati : 22.11.2008 16:03
Güncelleme : 22.11.2008 22:34
Yeni Haber
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 5 aylık operasyon bilançosunu açıkladı.

2008 yılının Haziran ile Kasım ayı arasında gerçekleştirilen çalışmalarda 331 kişinin yakalandığı, bunlardan 96'sının tutuklandığı belirtildi. Aralarında kaleşnikof tüfek ve çok sayıda tabancanın da bulunduğu bir çok silahın ele geçirildiği çalışmalarda, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan zanlılara ait silahların da bulunduğu öğrenildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 29 Haziran 2008 ile 15 Kasım 2008 tarihleri arasındaki operasyonların gözaltı sayısı ve ele geçirilen malzemeler dikkate alınarak ortaya çıkan bilançosu açıklandı. Belirtilen tarihleri arasında zanlılar ile ilgili 21 operasyon yapıldığı ve çok sayıda silahın ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üye olmak, silahlı yaralama, adam kaçırma, tehdit, darp, dolandırıcılık, fuhuş yapmak ve aracılık etmek, gasp amaçlı tehdit, sahte evrak ve plaka tanzimi, rüşvet, uyuşturucu, tarihi eser kaçakçılığı ve ünvan gaspı" gibi suçlar nedeniyle zanlılar hakkında işlem yapıldığı açıklandı.

Operasyonlarda 3 adet kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek, 1 adet el bombası, 84 adet ruhsatsız tabanca, 795 adet kurusıkıdan bozma bilye atar tabanca, 1 adet ateşleme fitili, 3 adet ateşleyici fünye, 150 gram barut, 970 gram uyuşturucu madde 19 adet uyuşturucu hap ile 187 adet çeşitli dönemlere ait tarihi eser ile bunların 54 adet sahtesi ele geçirildi.

Operasyonlarda ayrıca 3 adet sahte silah ruhsatı, 19 adet sahte jandarma Genel Komutanlığı'na ait araç tanıtma kartı, 101 adet şarjör, 4 bin 118 adet tabanca mermisi, bin 113 adet mermi kovanı, 3 adet kama, 3 adet cop, 8 adet kelepçe, 1 adet dürbün, 2 adet elektroşok cihazı, sahte plakalar ve ses kayıt cihazları ile 4 adet telsiz, bir polis tepe lambası, bir adet polis siren sistemi, bir hassas terazi ve çok sayıda CD, döküman ele geçirildi.

Ele geçirilen uzun namlulu silahlardan ikisinin, el bombasının ve mermilerin bir kısmının Ergenekon Operasyonu kapsamında yapılan aramalar sırasında ele geçirildiği belirtildi. Ancak silah ve mühimmatın sahiplerinin kim olduğu konusunda ise bilgi verilmedi.

(CİHAN)