kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Başkasının üzerine iki villası daha var'

Aliye ÇETİNKAYA - Nazan ERDEM - Veysi SAĞLAM
21.11.2008
Tutuklanan Okudan'ın, örgüt lideri Argun'un hediyesi olan Konya Meram'daki 2 villayı iki arkadaşının üzerine yaptırdığı iddia edildi..
Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Okyanus operasyonu kapsamında beraberinde 16 kişi ile birlikte "İhaleye fesat karıştırmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve yardım etmek" suçlarından tutuklandı. "Adalete güvenmek lazım" diyen Okudan'a, örgüt lideri Nusret Argun'un aldığı ihaleler karşılığında Konya Meram'da yaptırdığı villalardan ikisini hediye ettiği, rektörün de villaları iki arkadaşının üzerine yaptırdığı iddia edildi. Villaların tapuları rektörün evindeki kasadan çıktı.

"KOĞUŞUN AĞASI"
Rektör Okudan'ın suçlamaları kabul etmediği, Nusret Argun'un 20 yıllık arkadaşı olduğunu belirterek, sadece ihalelere imza attığını, "İhale yapma hakkım yok. Müdürlerim yapar ben imza atarım, suçlu değilim" dediği öğrenildi. Yatak odasından çıkan para ile ilgili olarak "Daha önce sattığım evin parası" dediği öğrenilen rektörün, tutuklama kararını duyunca gülerek arkadaşlarına döndüğü ve "Koğuşun ağası benim" dediği öne sürüldü. Okudan'ın, örgüt liderinin şirketlerine 3 ayrı ihale verdiği ve bunlarla yaklaşık 2 milyon YTL kamuyu zarara uğrattığı iddia ediliyor. Örgüt lideri Nusret Argun'un da aldığı ihaleler karşılığında rektöre, Konya Meram'da yaptırdığı villalardan değeri 547 bin YTL olan ikisini verdiği, rektörün de villaları iki arkadaşının üzerine yaptığı öne sürülüyor. Okudan'ın, H.E ve M.D. isimli iki arkadaşına ait olan villa tapuları Okudan'ın evindeki kasadan çıktı. Bu arada Okudan'ın varlıklı bir aileden geldiği öğrenildi. Okudan ve kardeşlerinin dededen kalma Antalya Manavgat'ta yüzlerce dönüm arazi ile onlarca villa ve evleri olduğu bildirildi.
Haberin fotoğrafları