kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

21.11.2008
CHP'den "Yozgat'ın çiçekleri" dosyası
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu bu kez Yozgat Belediyesi'ni hedef aldı. Belediyenin 4 yılda yaptığı 4 ayrı çiçek ihalesini de aynı firmaya verdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Yozgat'ın çiçekleri" adıyla düzenlediği basın toplantısında Yozgatlıların çiçekler için 4 yılda 2 milyon 492 bin 869 YTL ödediği hesabını yaptı. Kılıçdaroğlu, "Ortada yeşil alan yok" dedi.

Açıköğretime ek yerleştirme yapılacak
YÖK, örgün yükseköğretim programını kazanmış öğrencilere de Açıköğretim Fakültelerini tercih etme hakkı verdi. YÖK Genel Kurulu'nun önceki gün yapılan toplantısında alınan kararla, 4 yıllık örgün yükseköğretim programları için açılan ek yerleştirme işlemleri sırasında Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim programlarına da tercih hakkı tanıdı. Bu hak nedeniyle ikinci ek yerleştirme yapılacak.

"Vali Güler Lefkoşa'ya elçi oluyor" iddiası
İstanbul Valisi Muammer Güler'in Lefkoşa'ya Büyükelçi olacağı, İstanbul'a ise, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'in atanacağı iddia edildi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da Eskişehir'e vali yapılacağı öne sürüldü. İçişleri Bakanlığı'nca hazırlık aşamasında olduğu öne sürülen kararnameye göre, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın Ankara Valisi olacağı, yerine ise Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin getirileceği iddia edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne de Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın atanacağı iddia edildi. Ancak bu kararname iddiası Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı yetkililerince teyit edilmedi.
ANKARA

Dicle'ye Diyarbakır Zana'ya Batman
Yerel seçim çalışmalarına start veren DTP, kapatılan DEP'in ağır toplarını sahaya sürüyor. DEP eski Genel Başkanı Hatip Dicle'ye Diyarbakır, Leyla Zana'ya Batman ve Selim Sadak'a Şırnak için adaylık teklifi getirildi. Seçim kriterlerini belirleyen DTP, çok eşli olanların adaylık başvurularını kabul etmeyecek.
Hazal ATEŞ/ANKARA

Babacan diplomatlar için para istedi
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Başbakanlık, Hazine, Dış Ticaret gibi birçok devlet kurumundan geride kalan bakanlık maaşlarını bütçe görüşmelerine taşıdı. "Diplomatlar, maddi sıkıntılarını sineye çekiyor" diyen Babacan, Plan Bütçe Komisyonu'nda personel sayısının arttırılmasını, diplomatların maaşlarının iyileştirilmesini ve Dışişleri'nin ödeneklerinin düzenlenmesini istedi.